Учени разкриха кой е съвременният убиец на желанието за секс

16 Юни 2019 18:46

 

Натоварено ежедневие, преумора, злоупотреба с алкохол или прекалено много храна на вечеря – всички тези фактори се отразяват на либидото, но най-големият му враг, всъщност е смартфонът. Британски учени са категорични, че най-негативно се отразяват върху сексуалния живот именно мобилните телефони, пише struma.bg. Изследването им, публикувано в медицинското списание The Lancet показва, че 50% от хората прекарват над час и половина всяка вечер на смартфона си. За сметка на партньора.

12% говорят по време на секс

Учените установяват шокиращия факт, че някои хора не се колебаят да отговорят на повикване дори по време на сексуален акт. И процентът, който признава, че го прави, не е никак малък – цели 12% разкриват, че не могат да устоят на изкушението да четат съобщения, дори когато правят любов, а 5% не се срамуват да кажат, че следят Facebook-а си по време на секс.

Телефонът е истинският любим

Колкото и стряскащи да са резултатите от изследването на британските учени, още по-шокиращи са тези от проучване на техни американски колеги. Резултатите им показват, че един от всеки трима човека предпочита да се лиши за една седмица от секс, отколкото от смартфона си. Американските учени подчертават, че не става дума за хора, които имат нужда от устройството за работа или за важни дейности, а го използват просто за развлечение и висене в социални мрежи. 63% от анкетираните директно споделят, че се чувстват много по-щастливи, когато са на телефона си, отколкото, когато правят любов с партньора си.

Истинска зависимост

Учените са категорични, че тези резултати показват, че обществото ни страда от болест, срещу която трябва да бъдат взети мерки навреме. Те съветват всеки човек да се опитва да ограничава времето, което прекарва на телефона си, да си въведе навик да го изключва или поне да спира мобилния си интернет след прибирането си у дома или поне след 21-22 часа. Сметнете колко време прекарвате на телефона си и започнете да отделяте поне половината от него за любимия си човек, съветват специалистите.

Main Menu