Яхтата на патриарх Кирил за 4 млн. USD

17 Юни 2019 06:53

 

Във всяка област на производството технологиите напреднаха неимоверно. Една от тях е и строителството на яхти. Днес има подобни плавателни съдове, които могат да засенчат и най-скъпия и луксозен апартамент. В случая става дума за яхтата, която принадлежи на руския патриарх Кирил.

Няколко пъти плавателният съд е бил засечен да плава по р. Волга. Важно е да се уточни, че руският патриарх няколко пъти е бил забелязан на луксозното возило, но по документи то не принадлежи на църквата. В действителност то е подарено от руския президент Владимир Путин. Дарът е по случай Деня на преподобни Сергей и Герман Валаамски.

Цената на яхтата е 4 млн. USD. Тя принадлежи към класа „лукс”. Построена е от холландско-руския консорциум Timmerman Yachts през 2003 г. по проект на архитект Гоидо де Грота. Интериорът е дело на Guido de Groot Design. Яхта „Паллада” е 32 метра дълга и 7.45 метра широка. Двата двигателя са Caterpillar 3196, с 2374 к.с. Корпусът е направен от алуминиево-магнезиева сплав лас Det Nordske Veritas (DNV) +1A1 LC Yacht R0 E0. В 4 каюти могат да се разположат до 8 души, а за екипажът има две каюти общо за 4 души.

Main Menu