Уловиха огромен сом край Русе

02 Юли 2019 20:48

 

Рибари са уловили 125-килограмов сом във водите на Дунав край Русе. Рибата, по-дълга от човек, се е превърнала в истинска атракция на борсата в Тутракан. Множество местни се събрали, за да зърнат гиганта, изложен за продан.

"Имали са късмет хората, хванали са го този сом. Измерихме го, тежи 125 килограма. Уловили са го с мрежи в русенския регион на реката", заяви управителят на рибната борса в Тутракан, където е продаден сомът.

Уловиха огромен сом край Русе
Самите рибари, които са измъкнали страшилището, са пожелали анонимност. Това породи съмнения дали сомът не е уловен с бракониерски методи. Пред "България днес; специалист разкри, че толкова огромна риба няма начин да бъде ударена чрез уред с ток, който е строго забранен. Кармаците, които също не се позволяват от закона, се залагат основно за есетрови риби като моруна.

 

Това е вторият най-голям сом, който изплува от водите на река Дунав в последно време. На 31 декември 2018 година бе изваден рекордният трофей, който историята помни. Тогава рибари издърпаха, отново с мрежа, воден звяр с тегло 138 кг и дължина 278 см. Гигантът бе изваден от Димитър Милев и неговия приятел Стефан. Те пуснали 130 метра дълга мрежа в района на "Дунав мост".

Main Menu