Бирата не е алкохол

20 Юли 2019 21:10

 

Руското министерство на промишлеността и търговията предлага бирата да бъде изключена от списъка на алкохолните питиета и вследствие да бъдат свалени част от ограниченията за нейното разпространяване в търговската мрежа. Предложението е част от разработена от ведомството стратегия за развитие на търговията за периода 2019-2025 г.

В най-скоро време стратегията ще бъде съгласувана с редица други ведомства, включително и с министерството на здравеопазването. От последното вече са обещали, че детайлно ще разгледат предложението.

В Русия бирата беше приравнена към алкохолните питиета през 2011 г. като по този начин бяха въведени редица ограничения за нейната търговия, включително забрана да се продава в часовия диапазон от 23.00 ч. до 8.00 ч., както и да не може да се купува от непълнолетни лица, в учебни и медицински заведения, на места, където се провеждат демонстрации.

От 2016 г. в Русия е въведена забрана за продажба на пиво в пластмасови бутилки над половин литър, като изключение правят бутилките, предназначени за експорт.

Main Menu