Меган Маркъл е гост-редактор на Vogue

30 Юли 2019 13:49

Херцогинята на Съсекс Меган Маркъл е поканена за гост-редактор на септемврийския брой на британския “Vogue”, като на корицата ще са 15 жени, на които самата тя се възхищава и които „нарушават бариерите“, съобщи Би Би Си.

Меган е първата кралска особа, поканена за гост-редактор на модната библия. Специалният брой ще бъде озаглавен „Сили за промяна“. Самата Маркъл казва, че се надява хората да се вдъхновят от историите на жените дори повече от самата нея.

„Херцогинята пожела да не бъде на корицата, тъй като смята, че това ще бъде твърде „самохвално“, казва главният редактор на списанието Едуард Енинфул.

Списъкът на жените, на които тя се възхищава, включва известни личности, политици и активисти, известни с това, че защитават въпроси за транссексуалните права и изменението на климата.

 

Там също ще бъде и 81-годишната актриса Джейн Фонда, 16-годишната активистка за борбата срещу промените на климата Грета Тунберг, както и министър-председателят на Нова Зеландия Джасинда Ардерн.

От Бъкингамския дворец съобщават, че темата на броя е свързана със "създателите на промяната, които са обединени от безстрашието си в премахването на поставените бариери“.

Меган, която роди през май, споделя, че е отделила последните седем месеца, работейки по проекта, за да „насочи фокуса на читателите към ценностите, причините и влиянието на хората по света днес“.

Броят освен това ще включва разговор между Меган и бившата първа дама на САЩ Мишел Обама.

На корицата още са актьори като Джейн Фонда, Салма Хайек-Пино, Лаверн Кокс, Джамила Джамил, Яра Шахиди и Джема Чан. Сред моделите са Кристи Търлингтон, Адвоа Абоа и Адут Акеч.

Сред 15-те звезди са боксьорката Рамла Али, главната балерина на кралския балет Франческа Хейуърд и други.

Корицата е съставена от 16 кутии, като шестнадесетото изображение представлява огледало, което да „включи читателя и да го насърчи да използва собствените си платформи за осъществяване на промяна“ – идея, която принадлежи на херцогинята.

Това е една от най-радикалните промени в 100-годишната история на Vogue, като списанието твърди, че счита новия септемврийски брой за най-значимото му издание за годината.

LGarden
Камилски дол

Main Menu