Sony NW-A105 и юбилейният уолкмен с тъч екран и Android

09 Сеп 2019 08:46

 

Както вече знаем, тази година се навършват 40 години откакто Sony пусна първия уолкмен и промени начина, по който всички слушаме музика завинаги.

Естествено юбилеят нямаше да е юбилей, ако японският производител не бе пуснал и официален продукт, с който да отпразнува годишнината.

Този петък компанията представи джаджа, която уж трябва да е модерен уолкмен, но всъщност е по-скоро вид реплика на последните модели iPod Nano.

Устройството се нарича NW-A105 и може да възпроизвежда любимите ни ритми в продължение на 26 часа.

За да изглежда поне малко като уолкмен, от Sony са оборудвали джаджата с типичните за уолкмените от едно време бутони (плей, пауза, превъртане и т.н.), но 3.6-инчовият екран е красноречив знак, че продуктът е от 2019 г., а не от 80-те години.

Когато слушаме музика обаче, екранът включва скрийнсейвър, който представлява касетка за музика, чиито цвят и динамика се променят в зависимост от музиката, която слушаме.

NW-A105 работи с Android и може да стриймва музика чрез Wi-Fi връзка.

Модерният уолкмен разполага и с 16GB памет, така че можем да слушаме определено количество парчета, дори когато нямаме интернет.

Покрай NW-A105 Sony пуска и лимитиран вариант на същия модел, който обаче се казва NW-A100TPS и идва със специален платнен калъф, наподобяващ първия уолкмен на марката.

Обикновеният NW-A105 ще струва 350 евро, докато лимитираният модел ще е на цена от 440 евро.

Цените са силен сигнал за това, че говорим за колекционерски продукти, за които само най-запалените фенове на марката биха изхарчили подобни суми. /lifestyle.bg

Main Menu