Ароматерапия вкъщи: Как да изберем перфектния дифузер за етерични масла?

07 Окт 2019 09:45

 

Какво е дифузер?

Разпръскването  на етерични масла във въздуха е един от най-популярните начини за използване им. Дифузер за етерични масла е електрическо устройство, което разпръсква етеричното масло по ваш избор в стаята или къщата ви за избраното от вас време. Той ароматизира помещението и е безопасен - стига да се използва правилно.

Най-популярният тип дифузер

Един от най-популярните типове дифузери е ултразвуковият дифузер. Този тип дифузер се предлага във всички ценови диапазони, почиства се лесно и обикновено е доста издръжлив. Също така такъв дифузер използва електронни честоти, за да вибрира бързо - създавайки ефект като вряща вода, но без топлина. Вибрациите разграждат етеричните масла на миниатюрни микрочастици, които след това се разпръскват във въздуха като фина мъгла.

Предпочитате по-силен аромат?

Ако искате да извлечете по-силен аромат от вашите масла, може да изберете дифузер, който  изпарява маслото преди да го разпръсне във въздуха. Използвайте небулизиращ дифузер, ако харесвате по-интензивен аромат и особено ако харесвате цитрусови масла. Тези дифузери са много крехки, тъй като са направени от стъкло и изискват повече почистване, за да предотвратяват запушването.

Избягвайте топлината

С толкова много различни типове дифузери на пазара е лесно да се объркате, когато избирате такъв за вашия дом. Избягвайте парните дифузери, дифузерите, които нагряват маслата чрез свещи или такива с нагревателни плочи, тъй като те нагряват маслата, нарушавайки деликатният им химически състав. Топлината прави етеричните масла по-малко ефективни и в крайна сметка ще трябва да използвате повече, за да постигнете желаният резултат.

Характеристики на добър дифузер

Не се фокусирайте върху разходите. Това, което трябва да търсите, когато избирате дифузер е той да е лесен за почистване и да има вграден таймер, който ще ви позволи да освободите нужното количество масло на интервали. Добрият дифузер ще разпръсне достатъчно аромат за да ароматизира помещението за по-малко от 30 минути.

Колко ще трябва да похарчите?

В края на деня трябва да изберете какво работи най-добре за вас и вашия бюджет. Ако планирате да използвате дифузера за години напред, бихте  искате да инвестирате в нещо качествено. Ако обаче планирате да го използвате известно време, ще е достатъчен и по-евтин вариант.

Как да използвате дифузера си?

След като включите устройството, напълнете резервоара с вода и около 10-15 капки масло. Задайте време чрез таймера, натиснете бутона за захранване и се наслаждавайте. Инструкциите за повечето устройства ще ви информират колко дълго може да работи вашият дифузер, преди да е нужно да добавите ново количество вода. 

Main Menu