Кожа с акне – как да си помогнем

23 Окт 2019 10:49

 

Стискането на пъпките често влошава акнето. Чувствате ли, че сте опитвали почти всичко, за да се отървете от това кожно състояние, но без успех? Не се отчайвайте. За да изчистите кожата си, просто трябва да направите някои промени.


Следните съвети от дерматолозите могат да ви помогнат да започнете:

На продуктите за акне им трябва време, за да подействат.

Лечението на акне се нуждае от време, за да проработи. Използването на различен продукт на всеки няколко дни може да раздразни кожата ви, причинявайки нови пъпки. Ако лечението работи за вас, трябва да забележите известно подобрение за 4 до 6 седмици. Пълното изчистване на лицето може да отнеме два до три месеца или повече. Ако забележите подобрение, продължете с лечението.

 

Атакувайте различните причини за появата на акне


Ако не видите подобрение след 4 до 6 седмици, добавете втори продукт за акне към плана си за лечение. Този подход може да помогне да се атакуват различните причини за акне. Разбира се, вторият продукт трябва да атакува различна причина за акне. Например, ако използвате лечение за акне, което съдържа бензоил пероксид, другият продукт трябва да съдържа друга съставка за борба с акне.


  • • Бензоил пероксид намалява бактериите P. acnes
    • Ретиноидите отпушват порите и намаляват омазняването
    • Салициловата киселина облекчава възпалението и отпушва порите

Измивайте лицето си два пъти на ден и след изпотяване.

Склонната към акне кожа е чувствителна. Измиването повече от два пъти на ден може да раздразни кожата ви, като влоши акнето. За най-добри резултати дерматолозите препоръчват да миете лицето си:

  • • сутрин
    • преди лягане
    • след тренировка

Използвайте продукти и козметика за грижа за кожата, които не причиняват акне


Това са продукти, които:

  • • Не запушват порите
    • Не съдържат мазнини

Препоръчваме ви продуктите за акне на Vichy.

Не стискайте пъпките

Стискането на пъпка може да изглежда като най-бързият начин да я изчистите, но това всъщност може да влоши нещата. Всеки път, когато пипате или стискате пъпка можете да влошите акнето.


Използвайте лекарства против акне върху цялата кожа, предразположена към акне, не само върху отделни участъци


Нанасянето на лекарството върху цялата склонна към акне кожа помага за лечение на съществуващо акне и предотвратяване на нови пъпки.


Перете калъфките за възглавници, шапките и други неща, които докосват вашата склонна към акне кожа


На тези повърхности се натрупват мъртви кожни клетки, бактерии и мръсотия, които могат да запушат порите ви. Честото им пране може да предотврати това. Смяната на чаршафите всяка седмица и калъфката ви за възглавници два или три пъти седмично е препоръчително.

Main Menu