Samsung Galaxy S10 Lite и Note 10 Lite - от “скъпото” за по-малко пари

07 Ян 2020 08:34

Ако досега отлагахме покупката на някои от последните флагмани на Samsung заради финансови съображения, съвсем скоро ще можем да се сдобием с Lite версии на водещите Galaxy S10 и Note 10 за доста по-малко пари.

В края на миналата седмица Samsung най-накрая вдигна завесата за S10 Lite и Note 10 Lite, които въплъщават най-атрактивните характеристики на едни от най-добрите смартфони за 2019 г.

Galaxy S10 Lite

Още при пръв поглед към S10 Lite забелязваме, че екранът му е различен от този на регулярните S10 модели и е плосък, а не огънат.

Всъщност това е кажи-речи същият 6.7-инчов AMOLED Infinity-O панел, който видяхме и при Galaxy A71. Рамките около него са приятно тънки, а селфи камерата е с цели 32 мегапиксела и f/2.2 бленда.

На гърба на телефона виждаме общо три камери, като основната е с 48 мегапиксела и с подобрена оптична стабилизация, която Samsung нарича Super Stead OIS.

Другите две представляват 5-мегапикселов макро сензор и 12-мегапикселов сензор със 123 градуса на заснемане.

Чипът в S10 Lite е един от най-добрите на пазара - Snapdragon 855, който е и един от основните акценти на "олекотената" S10 версия.

Телефонът е наличен с 6GB или 8GB RAM, а за паметта имаме само една опция - 128GB.

Батерията на модела е с 4500mAh, която би трябвало да издържа повече от 24 часа, но засега не знаем дали ще печели от бързо зареждане.

Galaxy Note 10 Lite

На външен вид Note 10 Lite е доста подобен на S10 Lite, като основните разлики в дизайна са малко по-малката селфи камера и по-компактният камерен модул на гърба.

Екранът и селфи камерата са със същите параметри като S10 Lite.

При задните камери отново виждаме три сензора, но тук главният е с 12 мегапиксела и е придружен от 12-мегапикселова камера с широк ъгъл на заснемане. До тях има и 12-мегапикселов сензор за далечно снимане и 2х оптично приближаване.

При Note 10 Lite имаме Exynos 9810, който захранваше Galaxy S9 и Note 9, и избор между 6GB и 8GB RAM.

Другата голяма разлика с S10 Lite, разбира се, е наличието на S Pen - писалката, с която можем да управляваме телефона от разстояние и да правим още какво ли не.

Засега не знаем кога точно новите модели ще се появят в магазините и колко ще струват те, но от Samsung казват, че съвсем скоро ще разберем и това.
/lifestyle.bg

Main Menu