The Macallan е най-харесваното скоч уиски в света 

13 Ян 2020 16:20

За 11-та поредна година британското издание на Drinks International – една от най-реномираните и уважавани медии за напитки, представи класация на най-продаваните и най-харесваните брандове алкохолни питиета и коктейлни миксатори в света. 
Методологията за изграждане на класацията е базирана на проучване сред 100-те най-изискани барa в 38 страни от всички континенти. Запитването се осъществява сред собственици, управители и бармани и представя най-продаваните алкохолни напитки в различни категории („best selling”) и най-харесваните брандове („best trending”). 
Най-колекционираното уиски в света The Macallan заема челно място в класацията „Най-харесван бранд скоч уиски“, както и трета позиция в категорията „Най-продавано скоч уиски“. Това признание показва, че световната тенденция в изисканите барове е вече с фокус върху сингъл малц скоч уискито. 
У нас дистрибутор на марката е Кока-Кола ХБК България, а в края на миналата година една от 600-те бутилки от най-старото уиски, пускано на пазара от шотландския бранд - The Macallan Genesis Decanter, беше продадена на търг за впечатляващата сума от 120 000 лв.   

Main Menu