Принц Хари с емоционална реч: Нямаше друг вариант /видео/

20 Ян 2020 08:30

Принц Хари изнесе емоционална реч в "Ivy Chelsea Club" в Лондон преди часове, в която каза, че Обединеното кралство винаги ще бъде негов дом и мястото, което истински обича. Но също така заяви, че няма друг вариант, освен да напусне страната и да замине за Северна Америка.

"Искам да чуете истината от мен, доколкото мога да я споделя - не като принц или херцог, а като Хари, същият човек, който е израснал пред очите ви в последните 35 години, но днес с по-ясна перспектива. Обединеното кралство е моят дом и мястото, което обичам. Това никога няма да се промени. Израснах, чувствайки подкрепата на много от вас и наблюдавах как посрещате Меган с отворени обятия, когато видяхте, че открих любовта и щастието, на което се надявах през целия си живот", започна аристократът.

Той продължи, обяснявайки как решението им с Маркъл да се оттеглят от кралското семейство им носи голяма тъга.

"Сигурен съм, че за всички тези години ме познавате достатъчно добре, за да знаете, че жената, която избрах за своя съпруга, подкрепя същите ценности като мен. И тя го прави. Тя е същата жена, в която се влюбих. И двамата правим всичко възможно да показваме, че не само се гордеем с Великобритания, но и да изпълняваме с гордост своите роли в тази страна. След като с Меган сключихме брак, бяхме развълнувани, изпълнени с надежда и готови да служим. Поради тези причини се чувствам изпълнен с тъга, че се стигна дотук. Решението за нашето оттегляне, което взех, не беше никак лесно. То дойде след месеци на разговори и години на предизвикателства. Знам, че не винаги съм постъпвал по правилния начин, но в този случай наистина нямаше друг вариант. Надявахме се да случим на Кралицата и на обществото без публично финансиране, но за съжаление това се оказа невъзможно", каза той.

Хари изрази вярата си, че неговият план ще донесе по-спокоен живот на семейството му.

"Когато загубих майка си преди 23 години, вие ме взехте под крилото си, грижехте се за мен толкова дълго... но медиите са мощна сила и се надявам, че един ден подкрепата ни един към друг ще бъде по-силна.“

 

Той също използва възможността да изкаже своята благодарност към баба си - кралица Елизабет II.

"Винаги ще изпитвам най-дълбоко уважение към своята баба. Невероятно благодарен съм на нея и на останалите членове на семейство за подкрепата, която оказаха на Меган и мен през последните няколко месеца.
Ще продължа да бъда същият човек, който държи на страната си, и посвещава живота си в подкрепа на каузите, благотворителните организации и военните общности, които са важни за мен.
Всички вие ми дадохте нужното образование, с което да се справям в живота. И тази роля ме научи на повече, отколкото бих могъл да си представя, показвайки ми кое е правилно.
Благодаря, че ми дадохте смелостта да направя тази следваща стъпка", завърши синът на покойната принцеса Даяна.

Main Menu