Руски свещеник: Жените без църковен брак са безплатни проститутки

19 Фев 2020 16:32

Високопоставен представител на Руската православна църква скандализира обществото с изказване, в което сравни жените без църковен брак с безплатни проститутки.

У нас жените сами не разбират какво е това бракът. Не може да им се изкриви езикът и да кажат "аз съм безплатна проститутка", затова казват имам "граждански брак" (според руските разбирания това отговаря на нашето съвместно съжителство - бел.ред.). Ти просто оказваш безплатно услуги, никой не те смята за жена, заяви протойерей Димитрий Смирнов, председател на патриаршеската комисия по въпросите на семейството, цитиран от Нова телевизия.

Той отбеляза, че омъжените жени са с 1 милион повече от женените мъже. "Как се получава така? Много просто: мъжете, които имат граждански бракове, не смятат своите половинки за жени, за тях те са просто временна утеха", добави свещеникът, цитиран от Интерфакс.

Изказването му предизвика буря от негодование в руското общество. Дори се наложи самата РПЦ да даде заден ход и да направи строга забележка на скандалния отец.

Main Menu