"Мис дупе" показа как се приготвя здравословен MasterChef десерт

12 Мар 2020 12:37

Кристина Казакова, която взе и защити своята MasterChef престилка със здравословни десерти, гостува в студиото на „Преди обед“ по bTV, за да сподели философията си за красивите жени и добрата храна. Тя е победителка в конкурс за най-красиво тяло. Готви диетично, ходи на фитнес, танцува професионално и е модел.

 

Кристина Казакова получи престилка на MasterChef, след като поднесе на Chef Силвена Роу, Chef Андре Токев и Chef Петър Михалчев здравословни мъфини с брашно от лимец, банан, фурми и бадеми. В елиминационната битка за място в ТОП 16 тя попадна в групата, която трябваше да сътвори кулинарен шедьовър с продукти, подбрани лично от Chef Силвена Роу. В ситуацията на голяма конкуренция, Кристина беше напълно уверена във възможностите си, тъй като нееднократно е приготвяла различни ястия с тиква за своя съпруги и 7-годишен син - „от сладки до солени“. Със своята интерпретация на сурова торта с тиква, шоколадов сос и макадамия тя се класира сред гладиаторите в кухнята, които ще се борят за титлата MasterChef на България и наградата от 100 000 лева. И сподели пред Деси и Сашо: „Конкуренцията тази година е много силна. Притеснявах се, което е нормално.“

 

Кристина разказа, че е израстнала в семейството на майка педагог и баща полицай, но въпреки строгото семейство, на 11 години става модел. Започва да снима фотосесии, каталози за детска мода и продължава в агенции в Италия. На този фон е имала вечерен час до навършване на пълнолетие. Кристина разказа, че в продължение на година съпругът й се е съобразявал с правилата на родителите й и ако е искал дори още един час с нея след 20:00 часа, е трябвало да стои с колата под балкона, за да е в полезрението им. Той е устоял и на предизвикателствата на нейните професионални пътувания в чужбина, което според кулинарката се дължи на ясно поставените граници във връзката им. В нейните очи „партньорът не бива да се опитва да те промени, защото дори и да подтиснеш нещо в себе си, то ще бъде временно и като „тенджара под налягане“.

 

От малка тренира художествена гимнастика, но получава травма в коленете и прекратява тази активност. Спортът остава важна част от живота й, дори по време на бременността й. На 19 години се явила на конкурса „Мис дупе“, организиран от един от най-големите производители на бельо и бански костюми в Германия. В състезанието между 42 държави, тя се явява пред сериозно жури, сред членове на което са били хореографът на Pussy Cat Dolls и водещият Рей Кокс. След като печели приза, тя става рекламно лице на марката и работи в целия свят.

 

Научила се е да готви заради съпруга си, въпреки че цялото й семейство са страхотни кулинари. Има дълбоки родопски корени и храната винаги е била „много на почит“. За първия си опит в кухнята разказа, че е бил пълен провал. Когато е била на 20 години се преместила в дома на родителите на мъжа й. Тя опитала да направи мусака, за да ги впечатли, но дори не се приближила до желания резултат. Това я амбицирало и тя започнала да учи и експериментира.

 

За финал на разговора Криси приготви на Деси и Сашо типичния за диетата си десерт. За него смля сурово кашу и фурми, върху тази основа аранжира чия, накисната в цитрусов сок и завърши с намачкани печени ябълка и банан. От смлените кашу и фурми оформи трюфели, които оваля в кокосови стърготини и какао.

 

Main Menu