Признаци, че не сте влюбени, а просто не искате да сте сами

12 Мар 2020 15:03

 

Да си сам и необвързан наистина не е лесно. И не става въпрос единствено за житейския, социален или финансов аспект на необвързаността, а за емоционалната нужда да бъдеш споделен, обичан, обичащ. Много хора остават във връзки, в които не са щастливи и в които любовта се е изпарила, само за да не останат сами. Страхът от самотата е мощен двигател на съзнателни и подсъзнателни действия, които потискат същността ни и пречат да открием щастието, оставайки с някого без да сме влюбени в него.

Кои са признаците, че не сте влюбени, а просто не искате да сте сами?

Не знаете много за партньора си в дълбочина

Били сте на няколко срещи. Нещата между вас са приятни, но повърхностни. Всъщност това изобщо не ви притеснява, а ви устройва, защото не сте сами. Но щом тази подробност не ви притеснява, вие не сте влюбени. Ако бяхте, щяхте да се тормозите от това, че той не се разкрива. Не по-малко притеснително е, че и вие самите нямате желание да се разкриете.

Намирате извинение за всяка негова лоша постъпка

Обикновено лошите постъпки са червен флаг, на който хората обръщат внимание, когато обмислят сериозна връзка. Когато обаче те са очевидни за вас, но ги притъпявате с най-различни извинения, то е защото вие се опитвате всячески да се самоубедите, че това заслужавате.

Връзката ви е повърхностна

Когато човек се задоволява с повърхностна връзка, има две основни причини да продължава в това положение – не е влюбен и се страхува от самотата, предпочита да е с някого, отколкото да е сам, или смята, че по-добро от това няма да открие, затова търпи повърхностното положение. И в двата случая печелите нищо друго освен нещастие.

Хората постоянно ви питат какво общо имате помежду си

Щом на околните им прави впечатление, че вие сте като деня и нощта, но въпреки това не прекратявате връзката си, това е знак. Освен това, вие също забелязвате различията си, но предпочитате да се правите, че не съществуват.

Чувствате се неудобно около него

Ако сте влюбени в човека до себе си или вече сте задълбочили връзката си, опознали сте се, тогава не би трябвало да изпитвате каквито и да било неудобства от него. Ако обаче имате такива, то определено нещо не е наред помежду ви.

Паникьосвате се, когато сте сами

Още едно доказателство, че изпитвате страх от самотата е, ако усещате как се паникьосвате, когато сте сами и имате нужда от помощ. Заради такива моменти предпочитате да останете в токсична връзка вместо да бъдете смели, да останете сами за известно време и да преследвате отново щастието си. /az-jenata.bg

Main Menu