Принцът на Монако с положителна проба за коронавирус

19 Мар 2020 18:46

Принцът на Монако Албер II е болен от коронавирус, съобщиха от кралския дворец. 62-годишният принц е бил тестван в началото на тази седмица. Пробата е положителна, но здравословното му състояние не предизвиква безпокойство, съобщават от кабинета на монарха. 

Албер, който е на 62 г., е първият държавен глава, който публично обявява, че се е заразил с COVID-19. В съобщението се казва, че той е под грижите на доктори от болница "Принцеса Грейс", която носи името на неговата прочута майка Грейс Кели, американска актриса. Принцът продължава да работи от домашния си офис в двореца и е в постоянен контакт с членове на своето правителство.

В изявлението Албер призова гражданите на средиземноморското княжество да спазват строгите мерки за ограничаване на социалните контакти.

Албер е второто дете на принцеса Грейс и на принц Рение. Албер е петкратен участник в зимни олимпийски игри на бобслей, член е на Международния олимпийски комитет. През последните години е активен глобален екоактивист. Има научна степен по политически науки. Той и съпругата му принцеса Шарлен (известна по-рано като Шарлен Уитсток - олимпийска плувкиня от Южна Африка) имат две деца - близнаци.

Main Menu