Порното и как влияе на сексуалните ни предпочитания и нагласи

04 Апр 2020 13:38

 

Един от всеки трима младежи вярва, че гледането на порно е повлияло на сексуалните им предпочитания в партньора, сочат данните от ново проучване.

Същата част от анкетираните - 18-24-годишни признаха, че са "изненадани" от това какъв е сексът в реалния живот, след като са гледали порно, преди да станат сексуално активни. Една четвърт от 1000 запитани младежи казват, че сексът не е толкова добър, колкото са очаквали.

От анкетираните 45 на сто смятат, че ще бъдат критикувани от партньора си, ако не не знаят как точно да участват в сексуален акт, именно и затова гледат порно, за да знаят какво да правят.

Говорител на компанията за презервативи Durex, която възлага на OnePoll да извърши проучването, заявява: "Изследването разкрива, че сред младите хора все още има въпроси за това как точно трябва да изглежда сексуалният акт и голяма част от нагласите се формират именно от гледането на порно, което обаче не е най-правилното решение", пише Independent.

Възрастните трябва да се чувстват по-освободени от сексуалност и не трябва да изпитват натиск да изглеждат по определен начин или да правят определени неща, смятат още от Durex.

Проучването установява, че повече от половината анкетирани младежи са на мнение, че сексуалното образование в училищата е "остаряло", като един от всеки трима заяви, че въобще не е полезно като навигатор в съвременната сексуалност. /lifestyle.bg

Main Menu