Това са думите, които вбесяват жените

24 Апр 2020 12:32

В комуникацията между мъжете и жените нещо много дребно може да стане причина за напрежение, объркване и конфликти. Погрешно интониране, погрешно използване на думите... Мъжете комуникират по различен начин, въпреки това, някои думи, които изричат, могат да бъдат вбесяващи за една жена.

Ето няколко примера.

„Успокой се!“

Това са едни от най-предизвикващите гняв думи, които мъжете сякаш нарочно изричат в конфликтни ситуации. Те добавят още гориво в огъня, а когато е напрегната една жена, рядко може да контролира своите емоции. Междувременно е показател, че мъжът не се вълнува особено от това, че тя е гневна, че той не прави нещо както трябва.

 

„Изглеждаш уморена“

По-добре ще прозвучи „Как си, как мина денят ти, всичко наред ли е?“. Когато един мъж казва на жена, че изглежда уморена, това винаги се тълкува, че изглежда непривлекателно.

 

„Изглеждаш страхотно. Колко килограма свали?“

Би трябвало да прозвучи като комплимент, но е реплика, която може да остави горчив вкус в повечето жени. Това предполага, че в миналото жената е била непривлекателна и с наднормено тегло. Никоя жена не обича да я сравняват с предишна нейна версия.

„Ще изядеш всичко това?“

Това е още една реплика, която би вбесила всяка жена, само защото си е позволила още едно парче пица или шоколадови бонбони. За нея това означава, че не може да бъде себе си, че вероятно не изглежда добре, заради фигурата, която има, показател, че партньорът ѝ се срамува от нея, ако думите идват от него, а не просто от приятел.

„Трябва да се усмихваш по-често.“

В такъв случай, бъдете източник на усмивки, господа! Жената не е длъжна винаги да е усмихната, само защото вие предпочитате да не е в лошо настроение. Жените имат емоции, трудни моменти, в които се нуждаят от разбиране. Много по-добре звучи, ако чуе „Още по-красива си, когато се усмихваш.“, нали?

„Изглеждаш много добре за възрастта си.“

Дори и тези думи да са отправени с добри намерения, те биха били неприятни за една жена. С напредване на възрастта жените започват да забелязват все повече несъвършенства, които времето им оставя и това, от което се нуждаят е да чуят „Изглеждаш прекрасно!“, без уточнение за възрастта.

 

„Поне аз никога не...“

Нападателна фраза от страна на мъжете, когато се случи някакъв инцидент, конфликт, с цел да отклонят вниманието от себе си. Мъжете рядко признават грешките си, а подобна реплика е в състояние да вбеси всяка жена.

Main Menu