Мис Англия свали короната, за да лекува COVID-19

25 Апр 2020 16:44

"Мис Англия" Баша Мукърджи свали короната, за да лекува COVID-19. Тя е на фронтовата линия в борбата с коварната болест, предавав БТВ.

Баша Мукърджи е лекар по професия. Работи в "Бостън пилгрим хоспитал" като младши специалист до октомври 2019 г., когато прекъсва кариерата си, за да се подготви да представи Англия в конкурса "Мис Свят".

Тя пристига във Великобритания от Калкута на 9-годишна възраст. От началото на месец март е в Индия. Там подпомага благотворителна организация, посещава училища и прави дарения на дом за изоставени момичета.

Когато обстановката на Острова започва да се влошава заради COVID 19, тя започва да получава съобщения от колегите, с които е работила в болницата. Те ѝ пишат колко е тежка ситуацията в момента и колко им е трудно.

 

„Връщам се на работа заради COVID 19. Получих работния си график за следващата седмица и започвам. Върнах се във Великобритания от Индия миналата седмица и преди да започна, трябва да прекарам 14 дни в карантина“, разказа Баша Мукърджи.

“Аз съм интровертна личност и излизанията навън не ми липсват особено много. Бих казала, че единственото, което ми липсва, е фитнесът. Обичам да тренирам и поддържам форма. Тренирах ММА и кик бокс и това ми липсва. С изключение на тези неща не мисля, че животът ми се промени особено много. Харесвам да съм си вкъщи и от следващата седмица се връщам на работа. Затова не бих казала, че промяната е голяма“, разказа още Баша Мукърджи.

Тя е специалист по респираторна медицина, но по думите ѝ в момента лекарите правят всичко и работят там, където има нужда от тях.

„Останете силни. В тази битка трябва да бъдем единни срещу вируса. В минутата, в която тази единност се разруши и започнем да мислим егоистично - "Аз искам да изляза от къщи“, "Аз искам да отида навън“, "Аз не искам да спазвам изолацията“ - ще загубим битката с коронавируса. Трябва да мислим като ''ние" и всички трябва да се опитваме да останем вкъщи, опитвайки се да победим вируса. Лекарите на първа линия искат да правим точно това. Затова мислете като „ние" срещу вируса, не като „аз" срещу него. Това бих искала да кажа“, каза д-р Баша Мухаджи.

Тя вече е на първа линия в болницата и работи по специалността си.

Main Menu