Силните и слаби страни на всяка зодия

30 Апр 2020 21:56

 

Често ми се случва да ме питат коя е най-добрата зодия или някой от присъстващите в компанията смело да заяви, че е от най-добрата зодия. Разбира се, такива въпроси или изказвания са несериозни, защото всички хора са компилация от добри и лоши качества. Както няма идеални и харесващи се на цялото човечество, така няма и толкова отвратителни, които да бъдат възненавидени от всички.

Изобщо, не бива да се изпада в крайности, но на база личните си наблюдения и многогодишен опит реших да направя нещо като неофициална класация на зодиакалните знаци, отчитайки и оценявайки положителните и отрицателните им черти по 10-обалната система. Ще съпоставя основните им положителни с основните им отрицателни черти от гледна точка на това доколко едните имат превес над другите или пък доколко по-често е проявлението им в ежедневния живот.

Овен – те са спокойни, пъргави, доброжелателни, готови да помогнат, за което получават 8 т. От време на време проявяват невъздържаност, избухват и могат да ви наговорят какво ли не, но бързо им минава, готови са да се извинят за грешките си и моята оценка е 3 т.

Телците са прословути с търпението и здравия си разум, лесно се вписват в екип, а полезността на тези качества може да се оцени на 10 т. От друга страна, обаче, те са известни и с ината и самолюбието си. За да постигнат каквото са си намислили не биха се поколебали да прибегнат до манипулации. За щастие, негативните им качества не могат да причинят сериозни вреди и получават 2 т.

Близнаци – те са гъвкави, адаптивни, любезни към всички и заслужават 9 т. за положителните си качества. Но нали в тяхното тяло са скрити поне 2-ма души, това ги прави припрени, често хаотични, а ако не дай си боже не реализират желанията си стават и мнителни, отрицателни черти, които определено заслужават 5 т.

За Раците всички знаят, че са семеен тип – любвеобилни и грижовни. Напълно уверено може да им се дадат 7 т. за положителните качества. Но от много грижовност започват да проявяват капризи и ако не им се угоди, стават отмъстителни, а на всичкото отгоре са и злопаметни. Почувстват ли се засегнати, не разчитайте да забравят, рано или късно ще „ви го върнат“ и то с ясното съзнание, че го правят, за да ви навредят. Отрицателните им качества получават оценка 8.

Лъвът впечатлява със своето великодушие и щедрост, за които заслужено получава 8 т. Точно тези му положителни качества, обаче, подхранват отрицателните, които са егоцентризъм, деспотичност и мания за величие. Почувства ли се неоценен със сигурност ще страда, но няма да навлезе в пространството ви и оценката за негативите му са достатъчните 6 т.

Девите са стриктни хора. Те се отнасят към околните с уважение и състрадание, стремят се да постигнат единомислие в контактите. Добрите страни на характера им заслужават 9 т. Те са много информирани, наистина, но и педантични, а съзнавайки собствената си цена понякога проявяват високомерие. И тъй като това се случва само понякога, то оценката е 2 т.

Везните са пословично услужливи и съпричастни, за които си качества без никакви опасения могат да получат 9 т. В дъното на положителното, за нещастие, стои отрицателното. Като едни истински везни са неуверени, податливи са на чуждо влияние и за да услужат, много често уж добронамерено, използват хората около себе си, което им осигурява заслужените 6 т.

Скорпионите несъмнено са най-сексапилни, чувствени, оригинални и невероятно работоспособни, което може да се оцени на 8 т. В същото време дори не си правят труда да крият качества като сарказъм и егоизъм, а злословието и интригантството са им направо втора природа с обективна оценка 10 т.

Стрелецът се отличава с постоянство, благородство, приключенски дух и ученолюбие. Полезни качества, даващи 9 т. Ядосат ли се обаче, стават избухливи, а започнат ли да разказват за преживяванията си имат навика да преувеличават и обичат да се хвалят, което може да се оцени на 3 т., защото трудно ще предизвика отрицателни последствия на някой друг, освен на тях самите.

Козирогът се слави със своята точност, старание, любознателност, перспективно мислене и дисциплина, даващи му максималните 10 т. И понеже си знае цената обикновено се държи претенциозно, гордо и дистанцирано. Това донякъде е и проява на инстинкт за самосъхранение, но все пак за поведението си получава 9 т.

Водолеите са отстъпчиви, целенасочени, неподправени и добри слушатели. Оценката за тях е 10 т. Може би точно затова са и любопитни, бъбриви, не умеят да пазят тайна, но тези качества не са крайно вредни, така че 1 т. е достатъчна.

И последни в списъка са кротките, потайни и винаги изпълнени със съчувствие Риби, които без никакво съмнение трябва да получат заветните 9 т. за добрите си качества. Но да не забравяме също така, че са непредсказуеми, нестабилни, лабилни и почти винаги готови да „плуват по течението“, което също е равно на 9 т.

Накрая всичко стига до проста аритметика: от положителната оценка ще извадим отрицателната, а полученият брой точки ще покаже кой е „по` по` най-“. Ще видите, че има и резултати с минусови стойности, но понеже „изследването“ е в рамките на шегата и няма за цел да засегне никого се надявам да не ми се разсърдите на крайната класация, която е:

Водолей – 9 т. 1-во място; Телец – 8 т. 2-ро място; Дева – 7 т. 3-то място;
Стрелец – 6 т. 4-то място; Овен – 5 т. 5-то място; Близнаци – 4 т. 6-то място;
Везни – 3 т. 7-мо място; Лъв – 2 т. 8-мо място; Козирог – 1 т. 9-то място;
Риби – 0 т. 10-то място; Рак – (-1) т. 11-то място; Скорпион – (-2) т. почетното последно място.

Една интересна тенденция има в класацията, ако забелязвате и тя е свързана със стихиите. В първата тройка имаме един въздушен и 2 земни знака, във втората – два огнени и един въздушен, в третата участва по един представител и на трите стихии – Въздух, Огън, Земя, докато на „финалната права“ имаме само водни знаци, в което има известна логика. /az-jenata.bg

Main Menu