13 неща, които да започнете да правите за себе си

14 Юни 2020 20:22
 

Кое бе последното нещо, което направихте за себе си? Грижата за Аз-а винаги трябва да е на първо място. Всеки ден можем да правим малки неща, с които да показваме грижа за себе си. Малките стъпки ни отвеждат към големите промени, които търсим. И ако вие се нуждаете от промяна, започнете да правите още сега тези 13 неща за себе си.

1. Започнете да прекарвате времето си с подходящите хора. Това са хората, които обичате, които ви обичат и оценяват. Тези, които ви насърчават да се развивате и постигате мечтите си.

2. Започнете да се изправяте пред проблемите си. Не проблемите определят вас, а това как се справяте с тях.

3. Бъдете честни със себе си за всичко. Бъдете честни за това, което е правилно, както и за това, което трябва да се промени. Бъдете честни за това, което искате да постигнете. Бъдете честни за всеки аспект от живота си, винаги.

4. Започнете да правите своето собствено щастие приоритет. Вашите нужди имат значение. Не забравяйте, че е възможно да се грижите за собствените си нужди, като същевременно се грижите за хората около вас. И когато вашите нужди бъдат удовлетворени, вие вероятно ще бъдете много по-способни да помагате на тези, които имат най-голяма нужда от вас.

5. Започнете да бъдете себе си, истински и с гордост. Бъдете лицето, което познавате сами – най-добрата ви версия. Преди всичко, бъдете верни на себе си.

6. Започнете да забелязвате и да живеете в настоящето. Сега е животът. Затова спрете да мислите колко велики ще бъдете в бъдеще. Спрете да живеете в това, което не е станало или в миналото. Научете се да сте „тук и сега“ и да изживеете живота, както се случва.

7. Започнете да оценявате уроците, които ви преподават грешките. Грешките са полезни. Те са стъпките на напредъка. Ако не се проваляте от време на време, не се опитвате достатъчно и не се учите, няма да подобрите живота си.

8. Започнете да сте по-учтиви към себе си. Помислете как се отнасяте към собствената си личност, как говорите и представяте себе си пред другите хора.

9. Започнете да се наслаждавате на нещата, които вече имате. Проблемът с много от нас е, че мислим, че ще бъдем щастливи, когато достигнем определено ниво в живота. Ниво, което виждаме, че другите имат.

10. Започнете да създавате собственото си щастие. Ако чакате някой друг да ви направи щастливи – грешите. Усмихвайте се всеки ден, по всяко време, във всеки момент. Бъдете щастливи с това, което сте сега, и нека позитивността ви вдъхнови.

11. Започнете да давате шанс на вашите идеи и мечти. Дори когато не сте сигурни, че ще успеете, рискувайте.

12. Започнете да вярвате, че сте готови за следващата стъпка. В момента имате всичко, от което се нуждаете, за да направите следващата малка, реална крачка напред. Ето защо, прегръщайте възможностите, които идват и приемайте предизвикателствата – те са подаръци, които ще ви помогнат да растете.

13. Започнете да приветствате успехите на другите. Започнете да забелязвате какво харесвате в тях и им го кажете. Позитивността към другите е много важна, когато искате да получите удовлетворение. Завистта само ви дърпа назад в плановете./az-jenata.bg

Main Menu