300 лв. глоба за Жени Калканджиева за дребно хулиганство

25 Юни 2020 19:10

Съдът постанови глоба от 300 лв. на Жени Калканджиева по образуваното срещу нея дело за дребно хулиганство след скандал със съседи.

 

"Мис България" 1995 беше задържана в нощта срещу Гергьовден тази година, след като влезе в остри пререкания с хора от кооперацията, в която живее, и дори хвърля сурови яйца по тях. Съседка заяви, че шефката на популярна модна агенция дори ударила майка й, блъскала по врата на семейното им жилище и обиждала семейството.

 

Пред съда днес Калканджиева се извини за постъпката си и сама определи поведението си като "непристойно", информира NOVA.

 

Обяви, че се е държала така в момент на безсилие и безпомощност. Каза още, че иска всичко това да приключи по-бързо, тъй като и синът й бил потърпевш от случващото се.

 

Веднага след скандала Калканджиева пожела момчето да отиде с нея в ареста, което предизвика проверка от Агенция за закрила на детето.

 

Пред магистратите "Мис България" 1995 каза още, че делото е "провокация", която цели опетняване на имиджа й. Калканджиева представи и писмо в нейна подкрепа, подписано от част от съседите й.

 

Решението на съда да глоби шефката на модна агенция подлежи на обжалване. Тя заяви, че е готова да плати санкцията, но все пак искала да се консултира с адвокатите си.

 

Две седмици преди задържането на Калканджиева, съпругът й, Стефан Манов-Тачо, бе задържан и после пуснат под гаранция, след като нанесе побой над друг съсед от същия жилищен блок. Калканджиева заяви, че скандалът е започнал след размяна на псувни между съседа и нейния мъж, който слязъл на улицата по чорапи. После Тачо ударил опонента си по носа.

Main Menu