Сексуалните фантазии на мъжете

08 Авг 2020 13:25

Двама психолози са провели детайлен анализ на данните от множество научни изследвания, статии и анкети, посветени на мъжката сексуалност. Психолозите Харълд Лейтънбърг и Крис Хенинг са изготвили и кратка „класация“ на десетте най-разпространени сексуални фантазии на силния пол.

10. Преотстъпване на партньорката
Причините за тази фантазия са най-разнообразни. Има мъже, които се наслаждават на мисълта, че дамата им ще получи такова физическо удоволствие, което е невъзможно при съвкупление само с един мъж. Други са подтиквани заради зацикляне върху момента на самоунижението. Трети пък се възбуждат от възможността да доминират над жената, която да им се подчинява.

9. Под наблюдение
Немалко мъже са обсебени от фантазията, която се поражда от съчетаването на отхвърлени табута и въвличането на други в сексуалната дейност. Забраненият плод винаги е сладък, най-вече в секса. Когато към това се добави и шансът да демонстрираш сексуалните си умения и мощ, въображението на силния пол направо се нажежава до червено.

 

8. Разликата в годините
Едни го искат, заради желанието да имат онова, което нямат, други просто са настроени носталгично, а понякога си е обикновена проява на лични предпочитания и вкусове. Така или иначе, мъжете честичко си представят жени, чиято възраст рядко контрастира с тяхната. 18-годишни жадуват за 40-годишни дами, а 58-годишни дядковци за 18-годишни девици.

7. Оралното обладаване
Опрат ли нещата до фантазии за специфични сексуални действия, сред най-популярните сцени в мъжките въжделения се появява непременно оралното обладаване на партньорката. Мисълта, че той й доставя удоволствие заедно с възбудата от аромата на женското лоно са превърнали тази фантазия в невероятно възбуждащ фактор за повечето мъже.

6. По-специалният секс
Фелациото в изпълнение на жената и аналният секс са изключително популярни в мъжкото подсъзнание. Разликата с "конвенционалния секс", а също отпадането на всякакви табута в при такива действия са онова, което ги прави особено съблазнителни за мнозина мъже.

 

5. Еротично облекло
В средата на класацията с топ 10 на мъжките фантазии попада нещо очаквано. Униформените облекла на медицинска сестра или ученичка, кожени тоалети или строги делови костюми са само малка част от дрехите, с които жените дефилират в сексуалните мечти на мъжете.

4. Смяната на терена
Секс, дори и само по-откровена размяна на интимни ласки на много нестандартни места – от тропически плаж нощем, през предния капак на колата, в кухнята или сред раззеленяващите се дървета в парк през пролетта – всичко това се вихри във фантазиите на много голяма част от мъжете.

 

3. Наблюдаване
Фантазиите на мъжете подкрепят и широко разпространеното мнение, че по природа мъжете са си воайори. Да наблюдават жена, която мастурбира или двойка, която прави секс, са любими въображаеми сцени на огромна част от мъжете. И в това няма нищо учудващо, а логичното потвърждение на мъжката воайорска страст е популярността, с която се ползва порното.

2. Отстъпване на инициативата
Очакванията са, че мъжете са тези, които поемат инициативата, но в сексуалните им представи те предпочитат точно обратните действия – да преотстъпят инициативата на партньорката. Фантазията им разиграва сцени, които варират от най-обикновен мързел в леглото до изнасилване, извършено от страна на слабия пол.

 

1. Сексът с няколко жени
Това се оказва най-популярната сексуална фантазия сред мъжете. Данните сочат, че най-малко веднъж (а по-вероятно – многократно), мъжете виждат в представите си сцена на секс с много жени. Макар в реалния живот груповият секс по формулата М+Ж+Ж (с добавката + още, още, и още Ж) да не е толкова добро преживяване, колкото изглежда в мечтите, като фантазия за мъжете той е непоклатимо окупирал първото място в класациите им.

Мъжете са не по-малко непредсказуеми от жените. Дори и във фантазиите им на сексуална тема, не е много лесно да се предвиди кому какво би се харесало…

Main Menu