Създадоха перфектния график за секс, хапване, пийване и т.н.

21 Авг 2020 20:32

Това да имаме режим, който стриктно следва часовника, може да се окаже най-доброто средство за здравословен живот, твърдят авторите на изследване, целящо да установи по кое време от деня хората извличат максимални ползи от обичайните си занимания, пише Daily Express.

Проучването, в което участвали близо 1000 души във Великобритания, е направено по поръчка на производителите на хранителни добавки "Форца".

На базата на получените отговори авторите му са изготвили здравословен график, който показва идеалното време за дейности като хранене, тренировки и дори секс.

 

Ето го и здравословния график:

6:45 - Най-подходящото време за събуждане, по възможност след сън, който трае между седем и девет часа.

7:00 - Идеалното време за сутрешна тренировка. Изследване е установило, че кардио упражненията на гладно водят до изгарянето на малко по-голямо количество мазнини.

7:15 - Около 30 минути след събуждане е най-доброто време за закуска. Внушителните 84 процента от участниците в допитването споделят мнението, че придържането към хранене в определено време помага в борбата срещу излишните килограми.

7:30 - Най-доброто време за секс - в идеалния случай 45 минути след събуждане, когато енергийните нива са повишени. Приливът на ендорфини след полов контакт помага за понижаване на кръвното налягане и нивата на стрес.

9:45 - Идеалното време за започване на работа. Изследване е установило, че пикът на мисловната дейност е около три часа след събуждане. По това време концентрацията, способността за запаметяване и креативността са най-високи.

10:45 - Най-доброто време за почивка, тъй като нивата на стрес се покачват, особено в началото на седмицата.

12:15 - Четири часа след закуска идва най-подходящото време за обяд. Три четвърти от участниците в допитването са споделили "осезаеми ползи" от факта, че никога не пропускат обедното хранене.

15:30 - Моментът за демонстриране на воля. По това време хората, които спазват диета, са най-уязвими и най-склонни да посягат към хранителни изкушения, способни да я провалят.

18:00 - Най-подходящото време за вечеря според хората, спазващи хранителен режим с цел отслабване.

18:10 - Най-доброто време за питие. Алкохолните напитки е препоръчително да се пият по-рано вечер, за да може черният дроб да се възстанови, преди да настъпи времето за лягане.

18:30 - Подходящо време за силови тренировки.

22:10 - Идеалното време за лягане, позволяващо 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителния сън без бързи очни движения, който обикновено е преди полунощ.

Main Menu