5 начина да се сближите след временна раздяла

31 Авг 2020 10:59
 

Понякога раздялата е начин да спасите връзката си. Ако сте решили да си дадете малко време, за да преосмислите отношенията си и да си осигурите втори шанс за връзката, пробната раздяла е един от начините да продължите заедно напред. Тя обаче няма да е успешна без да работите усилено за отношенията си. Дори да се съберете след това, ако не коригирате поведението си, ако не решите проблемите си, няма да има промяна. Всичко ще започне постарому. 

След временната раздяла двойките имат нужда от повторно сближаване. В началото е трудно да се държите както обикновено, защото неловкостта помежду ви не го позволява. Как да върнете близостта си? Какво трябва да направите, за да рестартирате връзката си, този път успешно?

Потърсете консултация за двойки

Невинаги хората успяват да се справят с проблемите в любовта сами. Понякога се налага да се обърнете към професионалист психолог или брачен консултант, който да анализира проблемите и конфликтните ви точки отстрани. Той ще ви даде ценни съвети за това върху какво да работите, как да развивате личността си по посока усъвършенстване на взаимоотношенията ви. В кризисни моменти в любовта специализираната помощ може да спаси връзката ви. 

Бъдете търпеливи 

Връщането към любовта и към това, което ви е свързало първоначално изисква време и търпение. Точно както е било нужно време, за да развалите отношенията си, така е необходимо и търпение, за да ги пречистите наново. Действате бавно. Не бързайте. Проявявайте търпение към себе си и партньора си. Давайте си пространство и въздух. 

Проявявайте любопитство 

Замислете се колко често сте обръщали истинско внимание на партньора си напоследък. Случвало ли ви се е да гледате с празен поглед, докато той ви говори нещо, а вие гледате вечерните новини? Подобни ситуации разрушават връзката с всеки изминал ден. Ако не проявявате любопитство към интересите и вълненията на партньора си, както и той към вашите, връзката се обрича на провал. Скуката и злободневието ще я убият. 

За да успеете да се сближите след паузата, която сте си дали, проявявайте повече любопитство един към друг. Връзката ви се нуждае от това. 

Бъдете открити и честни 

Едни от най-основните и базови правила за щастливата връзка са честността и откритостта. Дълготрайни и щастливи отношения са невъзможни без честност и искреност. Непосредствената и непринудена комуникация ще ви помогне да се сближите отново./az-jenata.bg

Main Menu