Печат на тази страница

Добрите и лошите страни на авантюрите в офиса

14 Сеп 2020 17:25

 

Разбира се, че забраненият плод е най-сладък. Доколко си струва опиянението от опитването му?
В наши дни е все по-често срещано явление любовните закачки и краткотрайните авантюри в работна среда. Логично е, защото съвременният човек прекарва все повече време на работното си място, отколкото у дома. Някои приемат за нормално и естествено да се случват такива закачки, но в последните години в световен мащаб се заговори и за сексуалния тормоз и сексизма, като цяло.

Все пак, нормално е сякаш да флиртуваме в офиса – дали, за да внесем малко разнообразие в работния ритъм, или защото някой силно ни е привлякъл.

Каква е равносметката, когато заговорим за плюсовете и минусите на една любовна авантюра с колега или колежка?

 

Доводите „за“:
Ако приемем, че любовта е сляпа и може да ни спре къде ли не, а животът ни все пак е кратък, то следва ли да се поддаваме на излишни скрупули? Затова, когато харесвате колежка или колега, не отлагайте твърде много да предприемете действия. В крайна сметка е по-вероятно да съжалявате, че не сте го направили, отколкото ако го направите, но не се получат нещата.

Освен това, забраненият плод, както вече споменахме, е най-сладък. За дамите ще е вълнуващо преживяване, ако поддържат тайна връзка с най-хубавия мъж в офиса, а за мъжете със сигурност е още по-секси преживяване „да забият“ най-красивата колежка. Помислете си за всички разменени погледи, в които страстите трябва да бъдат прикривани, или за пикантните (а защо не и откровено мръснишки) съобщения, разменяни по време на работа. Добавете уж неволните докосвания, докато се разминавате из офиса, тайно разменените усмивки, намигания и какви ли още не „дребни“ неща. Денят със сигурност ще е по-интересен.

Да не забравяме, че химията в тялото ни понякога е способна до такава степен да пощурее, че да вземе връх над разума. Тогава се случват какви ли не невероятни неща. И как човек да устои на страстите? Като им се подчини, разбира се, и изживее една от фантазиите си, при това – с пълната доза от наслади. Егоистично звучи, но живеем за себе си, а не за общественото мнение. Бъдете обаче готови, че впускайки се в подобни авантюри може да се забъркате в нещо съвсем краткотрайно и то не без своите последствия. Ако сте склонни да поемете такъв риск, действайте смело.

 

Много от сериозните любовни връзки се раждат именно там, където работят двама души. На работното място е съвсем нормално да се запали искрата на любов, която да продължи „докато смъртта ги раздели“. И това важи двойно повече за хората, които упражняват творчески професии; те просто са по-емоционални и по-често се влюбват.

Но да не забравяме и онова, което е „против“ връзките на работното място
Най-деликатен е моментът със секса. Защото сексът на работното място може да се окаже реална пречка за работата ви. Няма нужда да навлизаме в подробности, какви са опасностите, ако мъж и жена работят на едно място, а освен това поддържат и интимни контакти. Най-малкото зло е, че ще им се иска да оползотворят половин-един час в сексуални закачки, вместо да работят. Има и далеч по-важни аспекти, които могат да оказват влияние на работния процес на двама, които мислят за секс на работното място.

 

Все пак, ако връзката с колежка/колега остане на ниво флиртуване, вероятно не бива да се разглежда като съществен проблем. Задълбочат ли се, обаче, нещата, стигне ли се до по-дълготрайна връзка, всяко напрежение, възникнало между двамата, неминуемо ще се отразява и на работата им. За мнозина от нас просто е много трудно да разграничават ясно личните от служебните задължения. Преди да решите да се впуснете във връзка на работното място, помислете върху този довод „против“.

Честите флиртове и сближаването с колеги крие риска и от още нещо – останалите да започнат да ви вземат на подбив и дори да не ви приемат насериозно. Леките забежки за вас може и да не са нещо кой знае какво, но за страничните наблюдатели може да изглеждат като повърхностно и несериозно поведение.

 

Вместо да навлизаме в морални наставления, ще се позовем на няколко любопитни факта, касаещи секса на работното място:

Според данни от социологически проучвания, за французите сексът в офиса е на второ място в класациите на сексуалните им фантазии.

Британско изследване пък твърди, че 61% от жените са признали, че са правили секс с колега от работа.

Австралийско прочуване показва, че един на всеки петима е поддържал тайна връзка на работното място.

Американците отиват и още по-далеч – цял порно сайт е посветен изключително и само с филми, чийто сюжет е свързан със секс на работното място.

А според данните от анкета, проведена сред американски граждани на възраст между 33 до 36 години, излиза, че 90% от тях признават, че практикуват секс на работното място, при това… редовно.

 

От всичко следва, че ако връзките между колеги не пречат на работния процес, то в тях няма нищо осъдително. Важно е близостта между двамата да не бъде натрапчиво афиширана, за да не поставя останалите в колектива в неловки ситуации.

Секс и връзка на работното място – проблем, на който всеки сам търси решенията. Ако му се налага…

Main Menu