Печат на тази страница

Младеж показва как се прави в Пловдив наргиле бар по дубайски модел

16 Окт 2020 13:32

Подаряването на наргиле се прави в знак на уважение и почит. А пушенето му е повод за интелектуални беседи и се превръща в цял ритуал. Това разказва Генади Лепоев, който е научил всичко за изкуството и традициите на тази култура от Дубай.

 

Младежът е пътувал до Budha Bar – едно от най-известните места за забавление в света, и откакто кракът му стъпил там, зарекъл се да пренесе културата и у нас. Генади е на 20 години, живее в София и учи компютърна сигурност. Този петък обаче отваря шиша бар Пловдив.

 

„В Дубай се влюбих в наргилетата. Там само чашката майсторът я приготвя 15 минути, но най-много се впечатлих, че когато ти го сервира, трябва да го потупаш по ръката в знак на благодарност. Не го ли направиш, взима си го обратно, но все пак си го плащаш“, разказва Генади. Друга важна подробност е и начинът на поднасяне – маркучът винаги е сгънат на две части. „Същото е като да подадеш химикал или нож с острото напред. Ако подадеш маркуча така, може да се възприеме като заплаха. Вярват, че когато е сгънат, съобщаваш на отсрещния, че твоята душа е чиста и нямаш задни мисли“, предупреждава още Лепоев как да не си изядеш боя в Дубай. В България не е виждал тези правила да се спазват, както и не попада никъде на качествен тютюн. „В България е твърде възможно да те ударят и с грамажа, и с качеството“, смята той. В Дубай българинът посещава курс и се зарича да приложи наученото у нас, за да превърне пушенето на наргиле в ритуал за релакс, който не е скъпо удоволствие.

 

Затова Генади прави всичко възможно да изпълни мечтата си да има собствен бар. Ще залага на тютюн, който е внос от Русия и Германия и лично е пробвал в Дубай. От екзотичните предложения неговият любим е с аромат на пуканки. За дамите препоръчва African Queen и African King, които са микс от 16 плодови вкуса. A „Луцифер“ няма да е никак коварен, а освежаващ, тъй като оставя след себе си мирис на ягода с мента.

Откриването на шиша бар „Луцифер“ е тази вечер от 20ч. Това се очертава и като най-горещата дестинация този уикенд, тъй като са поканени най-известните инфлуенсъри под тепетата, сред които са Васил Андонов – ПукПук и гаджето му Никол Бутева.

Main Menu