Печат на тази страница

5 съвета как да облечем детето през зимата

26 Окт 2020 12:43

 

Зимата е един от най-неприятните сезони за родителите. Особено трудно е да се сбогуваме с безгрижните летни дни, с които оставяме дечицата да тичат боси из пясъчника и със златната есен, която носи лека прохлада и чувство на уют. Зимата е по-особена, въпреки, че е красив сезон и малчуганите обожават снега и пързалките, то техните майки и бащи се чудят как да ги предпазят от вируси, настинки, студ, киша, мокро време и какво ли още не. 

 

Тук ще представим на вашето внимание няколко съвета, как да обличате детето през зимата:

  1. Не забравяйте топлите аксесоари –детски зимни шапки, шал и ръкавици. Вариантите ви са два – или малките няма да имат нищо против да ги използват, или ще проявяват голям бунт срещу тях. Ако сте във втората ситуация, ще ви дадем следния съвет – купувайте „готини” зимни аксесоари. Когато децата харесват шапката и шалът си, сами ще искат да го слагат и да се показват на своите приятелчета. Шапките, шаловете и комплектите на Guess Kids са перфектния избор – модерни и цветни, няма как да не ги харесаш. 
  2. Винаги слагайте чорапогащник – дори и обувката на детето да пропусне и чорапчето да се намокри, то ще има още една защита, а именно чорапогащника. Хубавото на тази дреха е, че пази топлина на целия крак, включително и стъпалото, та чак до кръстчето. Моделите на Mayoral са цветни, така че да се харесат на детето, от приятна материя, така, че кожата да се чувства добре. 
  3. Винаги слагайте боди – една от най-популярните дрехи през зимата, сред малки и големи. Бодито се носи от бебета, до възрастни и всички виждаме смисъла от това предпазим кръста си, а с това и бъбреците. Освен топлина и уют, то носи и ползи за здравето ни. 
  4. Зимното яке е ключово. Ако детето не обича да носи дебели блузки, то поне се постарайте якето да е пухкаво, така, че да пази топлина. Ципът е лесен начин за обличане и събличане. Наличието на джобчета също е плюс, ако малките не обичат да носят ръкавици, да могат да сложат там ръчичките си, в случай, че стане много студено. Качулката също е важен елемент – понякога децата имат нетърпимост към шапки и качулката е алтернативен вариант. Не трябва да забравяме, че тя може да предпази и врата. 
  5. Внимателно избирайте зимни обувки – хубаво е да имат грайфер, да предпазва от подхлъзване и нараняване. Естествена или еко кожа гарантира по-дълъг живот и качество на обувката. Важното е да не пропуска и да не държи мокър крака, в това число и да не го запарва и изпотява. По-удобно е обувката да е със страничен цип, за лесно обуване и събуване. 

Main Menu