Кои мъжки обувки ще са модерни през 2021 и 2022г.

26 Окт 2020 14:26

 

 

Грешка е да мислим, че жените се интересуват повече от мода, отколкото мъжете. Дори в последните години започва да се наблюдава обръщане на това схващане. Мъжката част като че ли стават все по-придирчиви към външния си вид и да имат претенцията да изглеждат добре във всяко едно отношение. Подобно на жените, и при мъжете, слабост са обувките. Те дори се отнасят с по-голямо уважение към тях и смятат, че един джентълмен винаги е със здрави и чисти обувки, като с това изразява, че има отношение и към себе си.

При силната част от обществото на мода винаги е едно – удобството. Колкото и красива да е тяхната обувка, те много държат да се чувстват комфортно в нея.

Нека видим какви ще бъдат тенденциите при мъжките обувки в следващите две години.

1) Оригинални мъжки маратонки

Говорейки за удобство няма как да започнем с друг вид обувка. Каквото и да си говорим -  в мъжкия гардероб най-често има именно спортни обувки. Като те, за разлика от жените понякога, предпочитат да имат по-малко чифтове обувки, но за сметка на това по-качествени, по-скъпи и винаги оригинални. Класациите на световния пазар са оглавени от Adidas, Nike и Puma, като се включват и марки като Reebok, New Balance, Umbro и др. Мъжете са лоялни що се отнася до спортни отбори и марка обувки. Ако са фенове на Adidas, то те ще имат само техни спортни стоки и няма да изневерят с друга марка например. Моделите обувки от тези класове залагат и все повече на естетика. С тях не само се спортува, но и спокойно могат да се използват в ежедневието.

2) Мъжки кецове

Всички световни дизайнери се „борят” с това да наложат, че кецовете са обувка, която може да се носи дори с костюм. Ако до преди няколко години те се съчетаваха само със спортни екипи, то днес се носят в спортно-елегантен и чисто елегантен стил. В офисите може да забележите мъже на върхови позиции с панталон, сако и кецове, изхождайки отново от идеята, че класата трябва да бъде съчетана и с удобство.

3) Мокасини

Те винаги са били на мода и ще продължат да бъдат не само през следващите 2 години. Нещо като червените токчета и черните лачени обувки при жените – вечна класика. Отново елегантна обувка, която носи много комфорт и удобство. Мокасините могат да бъдат лачени и стилни, могат да бъдат направени от плат и т.нар. „дишащи” материи – могат да са плетени, с принт или крокодилска щампа. Всичко зависи от това колко сте дръзки в стила си.

4) Мъжки бизнес обувки

Отново вечна класика. Ако една жена, колкото и спортен стил да има, трябва да притежава едни обувки с ток в гардероба си, то мъжа трябва да има поне един чифт бизнес обувки. В повечето случаи те са от естествена кожа, лачени или велур, с връзки и са строго елегантни. Предназначени са за официални събития, бизнес срещи и събития, на които дрескода е строг и се съблюдава безупречния стил.

5) Еспадрили

Много предпочитан чифт обувки за мъжете през лятото. Цветни, носещи настроение, удобство, не запарват и карат мъжката част да се чувстват удобно през топлите дни.

Модерни цветове през 2021 и 2022г.

Класиката няма как да не се спомене на първо място – черно и кафяво. Тук обаче ще отбележим един тренд, който важи и при жените – леопардова и крокодилска щампа. Доскоро тя беше скандална дори в женското облекло, а сега навлезе като бурна река, в мъжката мода. По-екстравагантните и смели мъже не са опасяват да носят гореспоменатите щампи на важни събития, на партита и дори за разходка по улиците. Живеем в модерни и смели времена.

Тъмнозеленото и синьото все повече започват да навлизат и в т.нар. „класика” в мъжките обувки.

Мъжкият стил рядко се мени. При повечето той е константен -  елегантен, спортен или смесен и се адаптира към модното в тяхната категория. Правилото при тях е само едно – никога сандали с чорапи.

Main Menu