Какво се случва с гърдите, ако жената не носи сутиен?

27 Окт 2020 15:36

„Движението за свободни гърди“ съществува от няколко години. Неговите поддръжнички са за това да позволят на жените да оголят гърдите си. В действителност обаче малко дами са способни на такава радикална стъпка.

Но все повече жени отказват да носят сутиени под дрехите. Други от своя страна все още се чудят - какво ще се случи с гърдите им без допълнителна „подкрепа“ и как ще изглеждат те?

Френският лекар Жан-Дени Руйон направи дългосрочно проучване и установи коя жена може да си позволи да се откаже от сутиен без последствия.

 

По време на работата специалистът разбра, че захвърлянето на сутиена за млади и стройни жени с малки гърди ще бъде много полезно. С течение на времето нивото на зърната ще се повиши с 5-7 милиметра, а гърдите ще станат по-еластични. Това ще се случи поради опъването на тънките влакнести слоеве, които са отговорни за поддържането на структурата на жлезите и поддържането на формата на гърдата. При липса на сутиен гърдите на тези жени ще придобият „естествена форма“.

В същото време при момичета, които са с гърди от трети размер, без сутиен, връзките няма да се справят, което ще доведе до развитие на птоза (увисване). Същото се отнася за бременни жени, момичета с наднормено тегло и възрастни жени. Ето защо за тях не е препоръчително да пренебрегват сутиените, пише jenata.blitz.bg.

Main Menu