Аделина Радева ще води централните новини на БНТ

10 Ное 2020 13:15

Централната емисия новини „По света и у нас“ на обществената телевизия ще има нова двойка водещи. Това са познатите на зрителите Аделина Радева, която отново ще бъде лице в праймтайма на БНТ, и Спас Кьосев. Досегашната екранна партньорка ма Кьосе Филипа Огнянова (Иванова) очаква първото си рожба и излиза в планирана почивка, съобщават от БНТ.

„Работата е много важна за мен и досега ѝ посвещавах 100% от времето си. Вярвам, че в живота трябва да има баланс и сега е моментът да отделя време за мен и за семейството“, споделя развълнувано Филипа Огнянова. През септември тя се омъжи за програмния директор на телевизията Ивайло Огнянов.

Аделина Радев ще е на екран още тази вечер в централната емисия на „По света и у нас“ в 20:00.

 

Самата Аделина има повече от сериозен стаж в екипа на „По света и у нас“. Освен като журналист, репортер и автор на много филми, Радева има опит като водеща на сутрешния блок на БНТ „Денят започва“ (2008-2011) и близо седем години води централната новинарска емисия „По света и у нас“ (2011-2018) заедно с Георги Любенов. За период от две години води сутрешния блок в Нова телевизия, а през пролетта се завърна в БНТ като част от екипа на ежедневното публицистично предаване „Още от деня“, където заедно с Надя Обренетова и Поли Златарева представят първите коментари на горещите теми и актуални събития от деня.

Новата двойка Аделина Радева и Спас Кьосев ще продължи да се редува с колегите си Марина Матева и Даниел Михайлов.

Main Menu