Най-подходящото време за секс според възрастта ви

19 Ное 2020 07:28

Според учените, всяка възраст си има пик на наслада от секса. В зависимост от възрастта, всеки има конкретен час, в който удоволствието е по-голямо.

Изследване показва, че хората на възраст между 30 и 40 години трябва да се фокусират върху сутрешния секс, а по-възрастните да наблегнат на по-късните (вечерни) удоволствия, пише dnesplus.bg.

Ако сте между 20 и 30 годишни идеалното време за секс е 15ч. По това време е пикът на сексуалното удоволствие за хората на тази възраст.

 

За 30-40-годишните - 8:20ч.
На тези години повечето хора са свикнали с ранното ставане и трябва да помислят за един вълнуващ секс за събуждане. Времето е идеално за страсти, заради слънчевите лъчи, които увеличават тестостерона на мъжете и на жените.

Между 40 и 50 години - 22:20 ч.
За тях е идеално да го правят преди лягане. Колкото повече остаряват хората, толкова по-рано си лягат. Малко ласки и страст преди да се унесете в сън, ще ви се отразят много добре.

50-60 годишни - 22 ч.
Хората на тази възраст трябва да избягват сутрешния секс, поради опасността от покачване на кръвното и причиняването на инфаркт.

Над 60 години - 20:00 ч.
По време на оргазъм се отделя окситоцин, известен като хормона на събуждането. Възрастните хора си лягат рано, затова е най-подходящо да са интимни четири часа преди полунощ.

Main Menu