Секс всеки ден....

19 Ное 2020 13:31

 

Има много заболявания, които могат да се лекуват с редовно правене на секс. Ако сте преуморени, изнервени, стресирани, страдате от безсъние и имате високо кръвно, правете секс всеки ден и тези оплаквания ще изчезнат.

 

Ето и 10 причини да правите секс всеки ден:

По-малко стрес

 

Сексът ви помага да се отпуснете и да намалите стреса след дългия работен ден, когато сте претоварени. По време на секс телата ви произвеждат ендокрин, допамин и окситоцин, които спомагат за намаляването на нивата на стрес и са основата на щастието.

Хубаво упражнение е

 

Не всички хора обичат да тренират. Когато правите секс телата ви минават през физиологични промени, които можем да сравним с едно рутинно упражнение. Скоростта на дишането ви се повишава и това води до горене на калории. Правейки секс 3-4 пъти седмично можете да изгорите 7500 калории за година, което е равно на около 120 изминати километра.

Добре е за имунната ви система

 

Според проучване хората, които правят секс 2-3 пъти в седмицата, имат по-високи нива на антитела. Чрез секс можете да избегнете обикновена настинка или грип.

Подобрява кръвното ви

 

Кръвното ви налягане се подобрява от секса, дори и ако той не е продължил много дълго. Според проучване сексът намалява диастоличното кръвно налягане.

 

Помага на сърцето ви

 

Сърдечната ни дейност се подобрява, когато горим калории. 45% от мъжете, които редовно правят секс, страдат по-малко от сърдечно-съдови заполявания.

Облекчава болката

 

Ще се изненадате, но при главоболие или мигрена, сексът е по-ефективен за болката, отколкото медикаментите. Хората, които правят редовно секс изпитват по-малко болка, отколкото тези, които не правят или го правят рядко.

Регулира месечния цикъл при жените

 

Много момичета имат нередовен цикъл и това се дължи на напрегнат начин на живот. Намалявайки стреса, сексът оказва влияние върху цикъла.

Пoмaгa зa зaздрaвявaнeтo нa тaзoвитe муcкули

 

Жените със силно развити мускули на тазовото дъно, имат по-голяма чувствителност по време на секс и по-силни оргазми. Хората с проблеми като еректилна дисфункция и незадържане на урина също могат да се възползват от сексуалните упражнения.

 

Намалява се риска от рак

 

Хората, които редовно правят секс, намаляват риска от развитие на коварната болест. Мъжете, които правят секс най-малко 21 пъти месечно, е по-малко вероятно да се разболеят от рак на простата.


Пoдoбрявa cъня

Сексът повишава сърдечната честота и това води до релаксация. След оргазъм се отделя хормонът пролактин, които е отговорен за спокойствието и сънливостта след секс.

 

Източник: dnesplus.bg