Рио де Жанейро посреща новата година със затворени плажове

31 Дек 2020 09:12

 

Едно от местата, на които много хора мечтаят да посрещнат Нова година поне веднъж в живота си, е Рио де Жанейро. И по-точно - емблематичният квартал Копакабана, където обикновено са съсредоточени тържествата.

Обичайно милиони хора се събират на прочутите плажове, за да посрещнат Нова година под светлините на пищни спектакли с фойерверки.

Тази година обаче кметството на Рио де Жанейро обяви, че затваря достъпа до плажовете в града за Нова година, за да избегне струпване на хора в разгара на пандемията от коронавирус. Забранява се и движението и паркирането на превозни средства в крайбрежната зона на града.

 

Всички пътища за достъп до крайбрежните зони, простиращи се на над 30 километра, ще бъдат изолирани и ще бъдат обособени 40 полицейски пропускателни пункта. Общественият транспорт, в това число и метрото, няма да обслужват кварталите близо до плажовете в новогодишната нощ. Само таксита със жители на кварталите ще могат да се движат там. Забраняват се фойерверките, в това число и изстрелвани от частни лица.

Първоначално кметството на Рио планираше виртуално тържество на Копакабана с онлайн музикални спектакли, но преди две седмици обяви пълното анулиране на тържествата там.

Бразилия е една от най-тежко засегнатите от коронавируса държави. От началото на пандемията починалите от COVID-19-19 са над 191 000, като само в Рио жертвите са близо 15 000, пише Yahoo News./lifestyle.bg

Main Menu