Как да изберем най-доброто облекло за спане?

01 Фев 2021 13:59

 

Според психолози всичко в заобикалящата ни околна среда може да повлияе на качеството и продължителността на нашия сън. Поради тази причина, интериорните дизайнери съветват спалнята да бъде в меки, бледи и светли тонове. Терапевтите лекуват безсъние с релаксираща музика и успокояващи приказки, а хомеопатите – с подходящи билки. Ако модните дизайнери трябва да се включат в това общо усилие да подобрят съня, те ще изпълняват не по-малко важна задача. Тяхната роля в осигуряването на здравословен сън ежедневно ще се състои, разбира се, в това да ни покажат как да изберем най-доброто облекло за спане. 

Ние не сме модни дизайнери, но пък разбираме от сън, знаем къде се продават най-качествените дамски нощници онлайн, а освен това разполагаме с цяло ръководство, в което да ви упътим към правилния потребителски избор. Защото изборът на най-доброто облекло за спане съвсем не трябва да е невъзможно или трудно!

 

Материята винаги е ключова за преценка на качеството 

 

Разбира се, и най-качественият плат няма да промени нищо, ако изработката е долнопробна. Истината обаче е, че кройките на нощниците, съвременните халати и пижами не са чак кой знае колко особени и специфични, за да е възможно от един първокласен плат да се получи истинска катастрофа. Затова е и толкова важно да започнете с оценка на материята, когато избирате облекло за сън. Специалистите съветват да се спрете на естествени материи, за да избегнете кожни раздразнения и алергии, а освен това и за да увеличите на максимум комфорта по време на почивка. Ние ви препоръчваме памук, бамбук, лен, сатен, коприна, микрофибър. 

 

Да, размерът има значение 

 

Особено когато става дума за спане, нали? На никого няма да му е удобно да спи с тясна пижама или с нощница, която е толкова голяма, че постоянно се увива около кръста и ви кара да се будите по няколко пъти на вечер. Ето защо е толкова необходимо да сте наясно с конкретния си размер и да не правите отстъпки с него, колкото и да ви харесва даден десен или дизайн. Все пак, имайте на предвид, че по-свободното е далеч по-добре от твърде стягащото облекло за сън. 

 

Поддръжката е нещо, за което рядко мислим

 

А трябва винаги да имаме едно наум за нея. Нали не смятате годишно да си купувате по 10 пижами или всеки месец да сменяте нощниците? Това е облекло за сън, а не тениски, от които е трябва и е нормално да имате по повече чифтове в гардероба. Старайте се да изберете дреха, която ще можете да перете в нормални градуси и на нормални програми или поне на такива, които са налични в капацитета на вашата пералня. Типовете багрила, използвани за оформянето на дизайна на облеклото за сън, също играят съществена рокля за поддръжката. Някои бои избеляват твърде бързо, докато други могат да „пускат“ и да оцветят останалите ви дрехи.

Кройката – такава, каквато я чувствате вие 

Това, от една страна, е ваш личен избор и въпрос на вкусови предпочитания, и от друга страна – предварително предопределена от гледна точка на степента комфорт, която ще носи. Ако облеклото за сън разполага с много ластици, ципове и други подобни допълнителни елементи, те могат да създадат известно усещане за неудобство по време на сън. Особено ако спите леко и лесно се будите. От друга страна, да се чувствате добре, докато сте си у дома в леглото, е много важно, затова наистина, старайте се да си изберете нощница или пижама, която наистина ви харесва на външен вид. 

Не на последно място, винаги пазарувайте от качествени производители и/или надеждни търговци! 

Main Menu