4 онлайн пакета за здравно образование от Loveguide

04 Фев 2021 13:59

 

4 онлайн пакета от учебни материали за здравно образование представя платформата Loveguide. Всички заинтересовани – учители, родители и образователни институции – могат да ги заявят на имейла на платформата Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.. 

Уроците са разделени на 4 основни теми: Какви промени да очакваме в пубертета; Безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; Безопасност онлайн; Предпазване от сексуално насилие и експлоатация. Те са изградени по атрактивен, интерактивен и занимателен начин и запознават тийнейджърите с най-основните и важни неща по тези 4 теми. Информацията е представена разбираемо, с реални въпроси на техни връстници и с примери от живота на популярни сред тях личности. И най-важното, тя е сто процента проверена и надеждна. 

Онлайн пакетите позволяват обучение по здравните теми отвсякъде и по всяко време, в удобно за учениците, учителите и родителите време.  Могат да бъдат както директно предоставени на тийнейджърите за самоподготовка, след като са разгледани от техните учители и родители, така и да се ползват за онлайн работата в „Час на класа“. 

Темите, засегнати в онлайн уроците, не са избрани случайно. Това са въпросите и дискусиите, които най-много вълнуват, а и с които трябва да са пределно наясно, учениците между 12 и 18 години. Това са темите, които учениците и техните учители повдигат при посещенията на Loveguide в училищата в цялата страна, както и тези, които платформата получава всекидневно в онлайн каналите си, а именно: промени в пубертета; безопасен секс и предпазване от сексуално предавани инфекции и нежелани бременности; безопасно и отговорно поведение онлайн; превенция на сексуално насилие.

За 5 години Loveguide са провели часове по здравно образование за около 8 000 тийнейджъри в 55 училища в цялата страна по покана на техните учители и родители. Имат образователен YouTube канал с над 60 хиляди абоната и 9 милиона гледания. Целта е да се преборят с негативните статистики, според които България е на едно от първите места в Европа по тийнейджърски бременности и аборти,  по сексуално предавани инфекции и насилие сред младите хора.

Новите онлайн уроци съдържат обучителни материали и въпросник за измерване на изходното ниво на учениците по всяка една от темите. Програмата се надява да бъде разпространена във всички училища, които имат желание здравното образование да е част от обучението им, като позволява ефективно достигане до повече тийнейджъри, включвайки техните родители и учители.

 

Заяви учебен пакет на Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Main Menu