Печат на тази страница

Как да изберем топло якета за през зимата?

19 Фев 2021 16:21

 

Кое прави едно зимно яке качествено? Разбира се, че свойството му да топли. В повечето случаи това е основният критерий, по който се водим, ако изключим визията. Но честно казано в суровите условия тя все пак трябва да остане на втори план, не мислите ли? Разбира се, че не! Модата е напреднала достатъчно, за да ни осигури едновременно и качество, и дизайн на високо ниво. 

Признаци, по които ще познаем качественото топло яке през зимата 

Ето няколко основни критерия, по които да се водите, ако зимата изненада и вас и в края на миналата година сте се подвели, че и този сезон можете да изкарате с есенната връхна дреха. Това са факторите, които определят качественото топло яке:

  • Подплатата. Не всяка подплата ще топли достатъчно. Най-добрите варианти пред вас са два: или пух, или ватиран полиестер. И в двата случая ще си осигурите така да се каже двойна защита от студа, защото горната част на зимните якета най-често са направени от непромокаеми и/или непропускащи вятър материи. Ако бюджетът ви го позволява, най-добре е да си вземете яке с гъши пух. 
  • Горната материя. Вече споменахме за двете й основни свойства, но е добре да я огледате за дефекти и изобщо да оцените нейната изработка. На практика, скъсванията и одраскванията по горните дрехи най-често са на повърхността. Ако тя не е достатъчно качествена, и гъшият пух няма да ви отърве от суровите зимни условия. 
  • Вид закопчаване. Вариантите не са много, но честно казано, за силен студ смятаме, че ципът е по-надежден от копчетата. Последните оставят процепи на връхната дреха, а от там и възможност на студа на навлиза директно към тялото ви. 

Топло зимно яке за през зимата – съвети за деца, жени и мъже 

Жените обикновено гледат по-сериозно на визията на връхните си дрехи. При тях за да се покрие критерия качество с този на оригинален дизайн, най-често изборът се фокусира върху естествени материи (якета с косъм), както и модерните дизайни от последните колекции на популярни марки. 

Мъжете, от друга страна, са особено практични в това отношение. В 70% от случаите господата не сменят зимните си топли якета в рамките на няколко години. Ето защо те особено много държат на здравината на материята, както и на марката. Последният фактор за тях е гаранция за издръжливост през годините, затова и мъжете си купуват връхни дрехи на познати и вече тествани производители. Топлите зимни якета за децата трябва задължително да са удобни. В противен случай, те постоянно ще вървят откопчани или няма да търпят няколко блузи под връхната дреха. 

За най-малките страхотно решение за целта би било един качествен бебешки космонавт с пух. Тази изключително практична зимна дреха е популярна на майките. Облечено със зимен космонавт, детето остава защитено от студ, вятър, влага и сняг от краката до главата. Дрехата позволява весели и безопасни игри в снега, практикуване на зимни спортове и изобщо всякакви забавления, лишени от постоянно родителско напрежение под формата на въпроси от типа на: „Студено ли ти е?“, „Закопчан ли си?“, „Сега да не ми се разболееш“.

А вие как избирате своите връхни дрехи за най-студените дни от годината?

Main Menu