пВидове прежди, подходящи за шалове

19 Фев 2021 21:30

 

Сред зимните дрехи и аксесоари, много голяма популярност започват да добиват ръчно и дори самостоятелно плетените такива. Зимата е сезон на уют и топлина, на това просто да си седиш вкъщи и да ти е приятно. Сякаш в края на годината животът забавя ход и ни дава възможност да си починем от веселото лято и забързаната работна есен. Тази глътка покой продължава и в началото на новата година, давайки ни още малко екстра време да придобием сили и да я започнем с пълен заряд. Това е сезонът, в който се обръщаме към себе и се отдаваме на дейности, които ни доставят удоволствия или т.нар. „хобита”. Днес ще разгледаме едно от тях, а именно плетенето. Може би най-креативната зимна активност – дава ти възможност за релакс, концентрация и творене, защото накрая имаме продукт – блуза, чорапи, шалове, шапки и др. Никога не е късно човек да се научи да плете, с всички уроци, които има в интернет, дори се превръща в детска игра. Ако веднъж го направите ще забравите да купувате зимни аксесоари, а сами ще си ги сътворявате. Не забравяйте, че и те ще бъдат едни от най-ценните и сантиментални подаръци за вашите близки, които са се пренаситили от масовите артикули на пазара.

Ако вече сте запалени по плетенето или пък сте новобранци  и постоянно имате нови идеи за плетки, а това налага и честото пазаруване на прежда, как да постъпите, за да спестите време. Просто е и то се нарича  онлайн магазин за прежди pleta.bg. Удобен и достъпен дори за най-скараните с технологиите, предлага, както казва народа „от пиле мляко” в областта на плетенето и всичко има своето описание и разяснение. Можете на спокойствие да разгледате асортимента, а след това бързичко да го поръчате, без да губите време физически да обикаляте по магазините.

Сега минаваме директно към темата, а именно кои са най-подходящите прежди за плетене на шалове.

Прежда Нако

В сайтът на pleta.bg можете да откриете прежда Нако в Пловдив, Ча-ча. Тя е изключително подходяща за плетене на по-едри и обемни аксесоари, в т.ч. и шалове, в които всички обичаме да „потънем” през зимата. На допир е божествено мека и прави излизането с такава дреха или аксесоар истински пир за тактилните сетива.

Прежда Ализе

Тук ще обърнем внимание точно на един вид, а именно прежда Ализе Пуфи Мор. Това, което е впечатляващото при нея, е че можете да плетете с нея не с игли, а с голи ръце и да сътворите, каквото ви душа иска – шалове, шапки и дори одеялце. Много е пухкава и приятна.

Прежда Ярн Арт

Тук ще говорим за конкретен вид, наречен „цветни вълни”. Те са плавно преливащи се цветове, които имат ефект на напръскване и стоят изключително красиво на плетени шалове и жилетки. 

Прежда Фиеста

Прежда Стенли Фиеста е много фина и лека. Тя е подходяща за по-нежни изработки – шалове или наметки, като шарките ѝ по-скоро загатват за пролетта и лятото и за свежестта като цяло. 

Накрая ще ви предизвикаме, ако никога не сте пробвали да плетете, да го направите като експеримент, докато все още сезонът на хобитата не е свършил. 

Main Menu