Най-добрите билки за спокоен сън

17 Мар 2021 12:46

 

Уморихте се да бъдете уморени? Присъедини се към клуба. Според доклад на Центъра за контрол и превенция на заболяванията, около 30 процента от хората не получават достатъчно сън всяка вечер, което ги прави. Но ето и добрата новина: Има много евтини, естествени решения за сън, които вероятно вече са в кухненските ви шкафове. Да, говорим за чаша един от най-добрите чайове за сън, според foodpanda. За да изберете най-добрата напитка, която да ви помогне да заспите трябва да търсите съставки като лавандула (за която е доказано, че насърчава дълбокия сън), валериана (за която е известно, че е особено ефективна срещу безсъние), лимонов балсам (който също може да помогне за намаляване на стреса и безпокойството), пасифлора (която засилва релаксацията), мента (която облекчава лошото храносмилане) и изпитана лайка, която може да помогне с почти всичко по-горе.
Тези чайове не само ще ви помогнат да заспите, но и ще ви помогнат за релаксацията на тялото. Дали ще си купите, поръчате онлайн или ще си направите у дома чай е въпрос на избор, стига да бъде подходящ.
Лайка и мента- Лайката предизвиква дрямка, но ментата, за която е доказано, че намалява тревожността и подобрява съня, предоставя истинска помощ.

Лавандулата е флорална билка, която често се използва в масажни масла, за да предизвика релаксация. Изследванията също така показват, че миризмата на лавандула преди лягане помага на хората - особено на жените - да спят по-добре и да се чувстват по-отпочинали на следващия ден.

Маточина- Има цитрусов и билков вкус, който е приятен и не мирише твърде лимонено. Докато цитрусите често се считат за енергизиращ аромат, маточината действително работи за намаляване на безпокойството поради своите анксиолитични или анти-тревожни свойства.

Пасифлора- Известно е, че пасифлората има успокояващи ефекти върху ума и че сънят се подобрява значително.

Main Menu