Рая Пеева: Лорина е криела, че има нужда от белодробна трансплантация

28 Май 2021 18:49

Красивата актриса Лорина Камбурова, която завинаги ще остане в съзнанието на зрителите у нас като Лия от сериала "Връзки" и Ани от "Скъпи наследници", издъхна внезапно в московска болница след усложнения от двустранна пневмония преди ден. Макар да напусна този свят прекалено млада - едва на 30-годишна възраст, тя остави след себе си толкова много любов, че само за 24 часа социалните мрежи бяха изпълнени с безброй нейни снимки, придружени от трогателни послания, споделени от хората, чиито сърца приживе е докоснала със своята доброта, позитивна нагласа и талант.

За да разкаже повече за нея, гост в предаването "Тази сутрин" по bTV бе нейната колежка Рая Пеева, с която са станали близки приятелки по време на обучението си в НАТФИЗ, където са били в един клас - този на проф. Здравко Митков. Именно тя разкри, че Лорина дълго време е премълчавала пред познатите си факта, че е страдала от заболявания, изискващи да се подложи на белодробна трансплантация, която е трябвало да се извърши колкото се може по-скоро в Австрия. За жалост обаче до необходимата манипулация така и не се стига.

"Нашият клас не знаеше за това, беше шок за нас. Аз разбрах от колегата си Тодор Дърлянов... Тя е криела от всички свои близки. Не знам защо и още не мога да си го обясня. Трябвало е да има трансплантация във Виена при първа възможност, но ето какво се случи...", каза със сълзи в очи Пеева от малкия екран.

Половинката на Явор Бахаров разказа, че Камбурова е открила своето "последно семейство" в лицето на състудентите си в Националната академия "Кръстьо Сарафов", тъй като преди това е загубила и двамата си родители. Тогава всъщност е решила да се посвети изцяло на изкуството, в което намира утеха.

"Ще я запомня с това, че бе изключително усмихнат и позитивен човек, просто няма как да не я заобичаш", сподели Рая, допълвайки, че навремето с нея са били съквартирантки. Тя си спомни още, че Лорина обичала да пее постоянно, често и под душа.

Всъщност, освен пред камера, звездата от руската лента "Любов и чудовища", се изявявала и на музикалната сцена. Нещо повече, Камбурова има издаден албум, а в миналото кадифеният ѝ глас е звучал в редица столични заведения, където е пяла с колегата си Росен Пенчев, с когото са известни като дуто "Ross'N Lorina".

"Сега майка ѝ и баща ѝ я извикаха", заключи Пеева в телевизионния ефир.

Main Menu