Зуека напуснал България преди 3 месеца: За 31 години нищо не се е променило

28 Авг 2021 18:31

Обичаният актьор и комик Васил Василев-Зуека е емигрирал в чужбина със семейството си преди три месеца. Той и съпругата му заминали в търсене на по-добре бъдеще за сина им, на когото тази есен му предстои да тръгне на училище.

В интервю за "24 часа" той споделя, че от година се е отдал на друг свой талант - рисуването - и в момента се занимава с това. Този есенен сезон Зуека няма да води телевизионното предаване "Маскирания певец", отказал е и роля в нов филм на Стефан Командарев, за да е близо до семейството си.

Актьорът не казва в коя страна живее.

"Махнах се не само от телевизията, но и от държавата" - отговаря той на въпрос защо няма да води "Маскирания певец". 

"Причината да не съм в телевизията е много дълбоко семейна. Решихме да заменим държавата с друга, в която законите се спазват", коментира той.

"Виждаме какви промени се правят в България и накъде отива страната. Има някакви неща, но те са дребнички. Главното, същественото, което трябваше да промени живота на българите, не се е случило", добавя той и припомня, че сме най-бедно живеещата нация в ЕС.

"За 31 години в България нищо не се е променило", обобщава комикът.

Зуека споделя, че няма конкретен повод, в който да се е почувствал лично засегнат от ситуацията в страната. Но отправя критики - за това, че българите припознават месии и ги избират, а после се разочароват от тях; за ширещото се антиваксърство, заради което вероятно предстои ново затваряне. Не пести и критики към хората на Слави Трифонов, с които работят години наред още от "Ку-ку". За тях казва, че са спечелили изборите, но не е ясно какво предстои - и че са допуснали "около 60 грешки накуп" само в опит да съставят два кабинета.

Main Menu