1.2 млн. зрители гледали дебата Радев – Герджиков по БНТ 1

19 Ное 2021 17:12

 

Повече от милион  и двеста хиляди души проследиха президентския дебат по данни на агенция  ГАРБ Аудиенс Межърмент България и статистиката на дигиталните платформи на БНТ. Дебатът по БНТ 1 е най-гледаното предаване в българския телевизионен ефир вчера. Делът на младата аудитория (от 18 до 34 години), който достигна до 34,7% от всички зрители пред екрана в часа на излъчването.

В рамките на почти час и половина, Румен Радев и Анастас Герджиков изразиха позициите си по актуални теми, свързани с правомощията на президента, зададоха въпроси по между си и отговориха на блиц въпроси на водещата.

В изпълнение на обществената си мисия, БНТ организира и излъчи диспута на живо в ефир и онлайн каналите си по най-високи професионални стандарти. Водещата Аделина Радева следеше за стриктното спазване на регламента, приет предварително и от двата щаба. Подобен дебат е изключително труден за реализация, особено за ограничения период от едва три дни, не само на организационно ниво, но и за създаване на регламент - едновременно изчерпателен и спазващ етичния и конструктивен тон на дебата. Допълнителна сложност при подготовката на дебата беше подборът на важните теми, прецизното им селектиране, както и включването и обобщаването на зрителски въпроси, изпратени към обществената телевизия.

„Това беше едно от най-големите предизвикателства в кариерата ми. Най-важното за мен беше да го проведа на нивото на президентската институция и да спазя точно регламента, изготвен от БНТ и приет от двамата претенденти.“, споделя Аделина Радева.

В деня на балотажа, обществената телевизия ще проследи изборния ден от 6:55 ч. – до 12:00 часа в специалното предаване „Денят започва: Балотажът“ с водещи Христина Христова и Мариана Векилска. В ранния следобед от 13:20 до 18:00, Мая Костадинова и Георги Любенов ще проследят протичането на изборния ден в студиото на „Президентски избори 2021: Очакването“. Резултати, анализи и коментари в края на изборния ден, БНТ ще излъчи в предаването „Президентски избори 2021: Резултатът“ с водещи Бойко Василев, Добрина Чешмеджиева и Аделина Радева.

Main Menu