Печат на тази страница

Най-добрите хотели в България

26 Ное 2021 07:09

Необходима е по-голяма активност от страна на туристическия бранш за икономическата трансформация на страната, особено по Плана за възстановяване и устойчивост. В него се говори за ускорена трансформация на икономиката и дигитализация, което в пълна степен се отнася и за туристическия бранш. Това заяви президентът Румен Радев в приветствието си към гостите на церемонията, на която бяха връчени годишните награди на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация. В събитието участва и вицепрезидентът Илияна Йотова. Асоциацията е първата професионална организация в сферата на туризма, която от 1996 година отличава постиженията в областта на хотелиерството, мениджмънта, ресторантьорството и инвестициите.

„Комбинацията от здравна, икономическа, енергийна криза и политическа неизвестност са изпитание за всеки бизнес“, отбеляза държавният глава. Президентът посочи, че кризата е разкрила липсата на стратегическа визия за развитие на туризма, а по думите му без такава визия няма да можем да прескочим прага от 15 процента от БВП от туризъм, към който страната ни се стреми.

„Като общество и държава трябва да преосмислим нашето възприемане на туризма. В съвременния динамичен свят той е решаващ фактор за привличане на инвестиции и за тяхното задържане“, каза още Румен Радев. Според президента туризмът е и добро средство да бъде разказана историята на България, разкрита красотата на нашата култура и природа, както и да бъде показано нивото на националната ни амбиция.

„Ако искаме да бъдем добре позиционирани на картата на конкурентоспособните, иновативни и амбициозни държави, ние трябва да развиваме бранда "България" и тук туризмът е водещ“, подчерта още в словото си държавният глава.

 

За 26-та поредна година Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) отличи най-добрите хотели и ресторанти в сектора. „26 години са и много и малко. За тези 30 години преход, българският туризъм, с всичките грешки, които допуснахме, имаме 300% ръст. В момента се намираме в много тежка ситуация, но както казват нашите израелски колеги: „Печели този, който умее да губи!“. Сега е точно такъв момент – трябва да успеем да оцелеем. Аз съм оптимист и вярвам, че след тази криза ще дойдат едни по-добри времена“, каза почетният председател на БХРА Благой Рагин. 

 

Ето и победителите в тазгодишния конкурс:

Най-добър 5-звезден luxury СПА хотел – „Макси парк хотел и СПА“, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден резиденс хотел – „Парадайз Бийч Резиденс“, гр. Свети Влас

Най-добър 5-звезден бутиков СПА хотел – „СПА Хотел Рич“, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден СПА хотел – „Арте СПА и Парк Хотел“, гр. Велинград

Най-добър 5-звезден балнео хотел – „СПА хотел Орфей“, гр. Девин

Най-добро партньорство и подкрепа – Министерство на туризма

Най-добър концептен продукт – „Грифит Хотел Вистамар“, к.к. „Златни пясъци“

Най-добър 4-звезден СПА хотел за семейна почивка – „Парк и СПА хотел Марково“, с. Марково, гр. Пловдив

Най-добър 4-звезден ЕКО и СПА хотел – „СПА хотел Олимп“, гр. Велинград

Най-добър 4-звезден арт и уелнес хотел – „Дипломат Плаза енд Резорт“, гр. Луковит

Най-добър 4-звезден градски хотел – Парк хотел „“Зелена Европа“, гр. Хасково

Най-добър 4-звезден планински СПА хотел – „СПА Ризорт Свети Иван Рилски“, гр. Банско

Най-добър 4-звезден планински уелнес хотел – „Уелнес Хотел България“, гр. Банско

Main Menu