Десетгодишен пътешественик спечели автомобил от БТС, за опознаването му на 100-те национални туристически обекта

07 Ян 2022 10:31

Десетгодишният пътешественик от София Гавраил Георгиев, спечели автомобил от Български туристически съюз - една от двете големи награди в томболата на Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“. Младият турист посещава обекти от движението най-често заедно със своя дядо Николай Георгиев и събира печати от 2017 година. Има 110 печата и е носител на златна значка.

„Първото място, където отидохме, беше Шипка, а последното – Историческия музей във Видин. Навсякъде по обектите дядо ме снима, за да запечатаме мига и да имаме спомени. Много ми хареса Панорамата „Плевенска епопея“, още по-интересно ми беше на езерото Сребърна и в пещерата Проходна. Със сигурност ще взема втора книжка и ще продължа да опознавам родината с дядо. Получените знания ще помогнат много за успеха ми в училище – ще знам повече за историята и природата на България. С нетърпение чакам всяка лятна и зимна ваканция, защото тогава пътешестваме и съм много доволен, а дядо също събира печати, за да има и той като мен златна значка.“, споделя Гавраил.

Националното движение „Опознай България – 100 национални туристически обекта“ е на 55 години и е емблематично за БТС и няма аналог в Европа.

За 2021 година носители на златна значка със 100 печата и марки са 182, само с печати - 531, получилите сребърна значка са съответно 1297 души, а с бронзова - 1663.

„Въпреки че това бе годината, в която поради пандемията организираните туристически пътувания бяха ограничени, то интересът към нашето движение за опознаване на туристическите обекти в България не стихва, тъй като те биват посещавани индивидуално или семейно от гражданите.“ – заяви изпълнителния секретар на Българския туристически съюз инж. Васил Николов, който лично връчи ключ за автомобила на младия Гавраил.

Main Menu