Как се слага протектор за телефон

25 Ян 2022 16:09

 

В днешно време повечето хора не могат да живеят без смартфони. Не е изненадващо — те са част от нашето ежедневие и сме свикнали винаги да са ни под ръка. 

 

Но какво ще се случи, ако вашият скъп телефон и неговият дисплей се повредят? Как ще го използвате? Тук на помощ идват любимите протектори за телефон, които са най-верните помощници. 

 

Защитата на екрана е тънка пластмаса или стъкло, което покрива дисплея на смартфона ви и му осигурява допълнителна защита срещу драскотини и удари.

 

Каква е разликата между защитно фолио и стъклен протектор

 

Защитното фолио е много по-малко вероятно да се справи със сериозни щети. Не винаги е възможно да го залепите правилно у дома. Но разликата в цената спрямо стъклото е сериозна.

То има по-висока плътност, фиксирано е с олеофобен слой, предлага силни, надеждни и защитни свойства. Вероятно ще издържи по-дълго от фолиото, поради голямата му устойчивост на износване. 

Но мненията за това кое е по-добро са разнообразни в зависимост от изискванията на собствениците. Определено покритие, което поема част от щетите, е много полезно за всяко устройство. Разликата между двата протектора е в степента на ограничаване на повредата на екрана.

Ако се страхувате от счупване на телефона, то по-добре да изберете закалено стъкло. 

 

Как се поставя протектор без мехурчета

 

Въздушни мехурчета, натрупани под защитното стъкло, развалят външния вид на смартфона. Определено никой не иска излишен въздух, който да пречи на картината или работата на телефона му. 

 

 

Etuo.bg имат няколко лесни съвета как перфектно да поставите новия си протектор:

 

  • премахнете старото защитно стъкло или фолио — вдигнете един от ръбовете и издърпайте в обратната посока;
  • почистете дисплея — комплектът включва набор от две салфетки за почистване — алкохолна и суха. Алкохолът се използва за почистване на остатъците от лепило от старо стъкло или мръсотия, с която сухата салфетка не може да се справи;
  • допълнителна грижа — за да вземете прашинките попаднали върху дисплея ще трябва стикер, който се съдържа в комплекта. Просто го поставете с лепкавата страна на прашеца и го издърпайте. Прахът ще се залепи за стикера;
  • лепене на стъкло — внимателно отстранете защитния филм и поставете стъклото на телефона. Прекарайте пръст в центъра на дисплея. Стъклото ще се залепи. След това вземете салфетка и натиснете върху цялата повърхност, така че да се залепи по-здраво. Следва да отлепите водещите стикери и сте готови;

Вече знаете как лесно да поставите протектор у дома, без да се нуждаете от специалист. Това ще ви помогне да предпазите телефона си от бъдещи ремонти.

 

Main Menu