Печат на тази страница

Защо да използваме БИО козметика

25 Ян 2022 16:50

През последните години хората започнаха да се стремят все повече към естествена храна, дрехи, продукти и материали. Не е чудно, че жените също искат да използват само натурални съставки за своята красота. Био козметиката започва да трупа все по-голяма популярност. Днес в козметичния свят все по-търсени се оказват продуктите, които са БИО – екологично чисти са, направени са с помощта на естествени материали. Някои основни съставки са пчелно млечице, екстракт от пиявица или охлюв, както и различни масла. 

Доверете се на качествена козметика

Основните предимства на натуралната био козметиката са липсата на токсични и синтетични компоненти и ефективната грижа за кожата и природата. Тези аргументи са доста убедителни както за хората, които се стремят да водят здравословен начин на живот и да изглеждат добре, така и за привържениците за опазване на околната среда.

 БИО козметика

Био декоративната козметика е подходяща за: 

  • нормална и чувствителна кожа – не се притеснявайте от типа кожа, който имате. Естествените съставки ще се погрижат да я възстановят и да накарат тялото и лицето ви да сияят;
  • бебета, деца и тийнейджъри – бебешката кожа има нужда от специални грижи, а комбинацията от различни билки би ѝ се отразила чудесно. Децата и тийнейджърите също трябва да полагат много добри грижи за нея с помощта на почистващи лосиони, кремове и маски. Органичните продукти са идеалният избор за всяка възраст;
  • лице и коса – дамите полагат специални грижи за всяка една част от тялото с продукти на различни марки. Органичните кремове, лосиони и балсами са подходящи дори за бременни жени, без да предизвикват странични реакции. С тяхна помощ ще накарате кожата си да сияе, а косата да расте лъскава и здрава.

Най-често срещаните съставки са билките. Всички растения, които се използват за производство на био козметика, трябва да се отглеждат на екологично чисти места – в градини, далеч от магистрали и предприятия или в природата. Почвата и самите разсади не трябва да се третират с пестициди, хербициди и химически торове. Разрешено е само ръчно събиране.

Ефективност

Био козметиката е продукт на високотехнологично развитие. Компонентите му активно проникват в клетките на кожата, влияейки върху скоростта на естествените метаболитни реакции. Те отговарят за регенерацията, задържането на влага и производството на колаген и еластин. Не нарушават хидролипидната мантия на обвивката, която е защитна бариера срещу външни агресивни фактори.

Органичните формули са приспособени за справяне с проблемите на кожата, като стимулират клетъчните процеси. Освен това се обръща внимание на възможността за запазване на отделителната функция на обвивката, за да не се пречи на естествената детоксикация.