Абитуриент отиде по джапанки и халат на бала си

25 Май 2022 17:21

Изконната човешка надпревара да си различен от другите, даде отражение и в суетата, характерна за абитуриентските балове.

Абитуриент от Кюстендил дефилира по халат и джапанки, вместо в изискан костюм, съобщи БНТ. Появата му предизвика десетки коментари в социалните мрежи.

"Трябва да си различен, не го намирам за протест срещу нещо. Родителите ми посрещнаха това решение с огромни позитивни емоции и ме подкрепиха. Не съм се преобличал, цяла нощ прекарах в този вид. Облеклото излезе евтино и сега ще си го ползвам. Костюмите ще седят в гардеробите и ще събират прах", заяви в "Денят започва" абитуриентът Марк Манчев. Парите, които е спестил, казва, че ще вложи в сметки и данъци. Нямал дама на бала, искал да изглежда успешен човек, а това обикновено означавало самотен човек. Той иска да бъде компютърен специалист.

 

Още по-голямо медийно внимание получи абитуриентът Рашко от СУ "Найден Геров" в Пловдив, наричано Столипиновската сорбона, предаде NOVA. Той се появил със златна каляска, а според някои и с чалма на главата.

Появата му приковала погледите на присъстващите преди вечер, където празнуваха и зрелостниците от други учебни заведения. Репортаж на Нова показа роднините му, и стана ясно, че дядото Ники платил 150 лева за наем за каляската. Роднините се събрали през хотел "Тримонциум". А на другия ден му прехвърлил и леката си кола. Бабата заяви пред камерата: "Той е възпитан, учен, уважения си прави детето, дайте му хубава работа. Очакваме предложения от вас". Според дядото можел да стане лекар, полицай или шеф на фирма.


Внукът има приятелка в Германия, но не било ясно още колко сериозни са отношенията. "Като се оженят, може да правят бракове", твърди дядото, за когото в махалата се говори, че мятал пъргави кючеци за празника на внука.

 

Main Menu