Как да изберем подходящо облекло за подарък?

28 Юни 2022 14:51

 

Когато става въпрос за избор на подарък за рожден ден или празник за любим човек, купуването на дрехи е един от най-популярните варианти, особено защото има толкова голямо разнообразие. Изборът на подходящ подарък може да е труден, но с няколко насоки и малко мисъл можете да си гарантирате, че покупката Ви ще бъде добре използвана и носена многократно от получателя. Ако търсите уникалност то можете да изберете и ръчно изработен подарък от онлайн магазин за подаръци, защото дрехите и облеклото може да не са най-подходящите в определени случаи.

 

Проучете модния стил на получателя

 

Първо трябва да прецените с какво си имате работа, когато решавате как да изберете правилния подарък във вид на дрехи. Отделете време, за да научите какво вече носи любимият Ви човек ежедневно. Дали е почитател на дънките от 70-те години на миналия век, или обича да ги смесва с визии от други десетилетия? Вашият приятел се чувства по-комфортно в ежедневни дрехи, или предпочита да се издокара, когато излизате на по питие? Смятате ли, че получателят на подаръка предпочита прилепнали дрехи пред торбести, прекалено големи якета?

Видовете артикули, които човекът, на когото възнамерявате да подарите подарък, носи редовно, вероятно ще следват модел, който е известен като личния му моден стил. По-вероятно е да намерите подарък дрехи, който ще му хареса, ако го познавате по-добре.

 

Цветовете, щампите и материите са все неща, които трябва да вземете предвид.

 

Разбирането на това какви цветове, щампи и материи обича да носи Вашият близък, върви ръка за ръка с анализирането на неговия моден стил. Забелязали ли сте дали човекът постоянно носи цветя, или пък предпочита обикновени на вид дрехи? Трябва да помислите и за това кои цветове допълват тена на кожата и цвета на косата на човека. Неутралните и светлите цветове ще подчертаят още повече и без това бледия тен, а да облечете червенокос човек в червен пуловер изобщо не е добра идея.

Освен това една по-закръглена жена не би изглеждала добре в суетни, прекалено сложни материи и е желателно да се насочи към италианска дамска макси мода, точно както мъж на средна възраст не би изглеждал добре в прилепнало кожено яке. Всичко е въпрос на намиране на правилния баланс, както и на избор на артикули в подходящи за получателя цветове, щампи и материи.

 

Потребности срещу желания

 

Вече трябва да имате по-добра представа за видовете дрехи, които любимият Ви човек обича да носи, след като сте анализирали модния му стил и сте обмислили цветовете, щампите и материите, които ще са подходящи лично за получателя. Възможно е обаче лицето да не търси дрехи, които харесва, а по-скоро такива, които отговарят на неговите нужди. Дали например любимият чифт дънки е остарял? Или пък получателката е изгубила кашмирената си жилетка по време на нощно излизане в града и сега е разстроена от това? Понякога е по-добре да подарите на любимия човек нещо, от което той действително се нуждае, а не нещо, което си мислите, че иска.

 

Изберете една дреха (или няколко), с които да се ограничите.

 

Съобразявали ли сте се с количеството, когато купувате дрехи за любим човек? Бюджетните Ви ограничения в крайна сметка ще определят дали ще закупите само една дреха или ще облечете от глава до пети любимия човек. Ако изберете по-висококачествен артикул от дизайнер или маркова дамска мода (например копринена риза) - цената почти сигурно ще означава, че ще подарите на любимия си човек само и единствено този артикул. Ако отидете в местния универсален магазин обаче, почти сигурно ще можете да закупите няколко дрехи за щастливия си получател.

 

Набавете правилните размери

 

Последната стъпка е да се уверите, че сте закупили дрехата (ите) в правилния размер. Това спестява на получателя неприятностите, свързани с връщането или замяната на подаръка за правилния размер. Най-простият начин да се уверите, че купувате правилния размер, е да попитате лицето в разговор, без това да прави явно впечатление, че ще купувате подарък. Можете също така да попитате приятел или член на семейството, който може да е наясно с тази информация. Бихте могли също така да се промъкнете в гардероба й/му, когато сте у дома и лицето е заето с нещо друго. Уверете се обаче, че няма да Ви хванат!

Main Menu