Печат на тази страница

Как да помогнете на детето си да почисти запушения си нос

28 Юли 2022 08:53
Вашият педиатър може да предпише лекарство за изчистване на задръстването или да предложи предложения за естествени решения. Вашият педиатър може да предпише лекарство за изчистване на задръстването или да предложи предложения за естествени решения.

 

 

Диша ли детето ви през носа? Може да се наложи да научите как да помагате на бебето за всичко от носа до пелените. Запушването на носа е един от най-често срещаните проблеми при децата. Това се случва, когато слузта и течностите се натрупват в носа и блокират носните пътища, което затруднява дишането на бебето. Вашият педиатър може да предпише лекарство за изчистване на задръстването или да предложи предложения за естествени решения.

 

Бебето е безпомощно, но вие не сте. Трябва да сте готови да помагате на бебето с всичко и всеки път. Първите няколко месеца са доста значими и бебето се нуждае от максимални грижи, които можете да осигурите вие. От първия момент, в който държите бебето, до момента, в който то ще заспи, вие трябва да сте до него. Трябва да сте готови да му помагате във всичко, включително да изберете подходящи памперси бг, за да може то да се чувства комфортно, да сменяте пелените няколко пъти на ден, да го храните, да спите с него, да си играете с него, да го измивате след какане и т.н.

 

Вие сте отговорни за изчистването на излишната слуз, причинена от алергия или заболяване, когато детето ви е твърде малко, за да издуха носа си. (Наградите на родителството! ?)

 

Така че е време, хм, да "изсмучете" и да се превърнете в авторитет в областта на изчистването на слузта. Цялото семейство ще има полза от добре свършената работа, защото тя ще помогне на детето ви да диша по-лесно и да си почива по-добре. Това не е приятен процес (или нещо, което сте си мислили, че ще добавите към родителската си автобиография), но си заслужава.

 

Кой е най-ефективният начин за облекчаване на задръстванията при вашето бебе?

 

Според педиатъра д-р Ейми Снайдерман възрастта на детето е фактор. Освен че предлага най-добрите си съвети за избавяне от сополи, д-р Снайдерман включва и съвети как да научите детето си да издухва само носа си.

 

Как да накараме бебето да отвори запушения си нос

 

Според д-р Снайдерман особено малките бебета, които се кърмят или пият от шише, може да се затруднят да дишат и да се хранят правилно, когато носът им е запушен със слуз.

Предотвратяването на кожни инфекции, предизвикани от изтичането на слуз от носа на детето ви, също може да се постигне чрез контролиране на прекомерното количество слуз. Най-добрият начин да се отървете от нея, според д-р Снайдерман, е с помощта на удобен инструмент за изсмукване на бебешки нос, като например аспиратор за нос или шведска смукачка за сополи.

 

Когато използвате аспиратор за нос, засмукването се получава, като първо внимателно вкарате колбата в носа на детето си и след това я освободите.

 

При използването на шведска сополна аспирация засмукването се извършва от устата ви, но между вас и по-големия флакон, който се поставя в носа на детето, се поставя дълга, тънка тръбичка с мембрана.mВъпреки че вие и вашето бебе може да не се наслаждавате на процедурата, тя е ефективна.

 

Как да помогнем на бебето да издуха носа си

 

Според д-р Снайдерман назалният аспиратор или шведската смукачка за сополи все още е най-добрият вариант за изчистване на излишната слуз от малките деца. Но опитвали ли сте се някога да убедите малко дете да остане неподвижно, камо ли да остане неподвижно достатъчно дълго, за да отстраните слузта? По-голямото ви дете може да се научи да издухва носа си само с малко напътствия.

Просто поставете салфетка върху носа на детето си, инструктирайте го да затвори устата си и го накарайте да се преструва, че духа свещи за рожден ден или издухва балони. Продължавайте да се упражнявате, дори ако на детето му трябват няколко опита, за да схване концепцията. И не се обезсърчавайте, ако не разбере веднага; някои деца се нуждаят от повече време, за да се научат. Според д-р Снайдерман някои двегодишни деца могат да духат носа си, но някои деца трябва да са много по-големи.

 

Те трябва да могат едновременно да затварят устата си и да духат носа си, така че това е въпрос на координация. За да разреждате слузта, използвайте овлажнители и капки с физиологичен разтвор.

 

Без значение от възрастта на детето ви, д-р Снайдерман съветва да използвате няколко капки от спрея за нос с физиологичен разтвор, който се продава без рецепта, за да разредите слузта, ако тя е твърде гъста за отстраняване. Освен това овлажнител може да улесни отстраняването на слузта.

 

Не забравяйте да миете ръцете си!

 

Не забравяйте да миете ръцете си след това (и да напомняте на детето си също да мие ръцете си) - и често, като цяло, независимо дали все още сте на етапа на смъркане или детето ви се учи да издухва носа си.

Според д-р Снайдерман миенето на ръцете е най-добрият начин да предотвратите разпространението на болести.

А ако бебето или малкото ви дете все още е запушено, посъветвайте се с педиатъра си за повече съвети.

Main Menu