Печат на тази страница

Пловдивчанка стана "Мисис България Интернешънъл 2022"

30 Окт 2022 12:42

Пловдивчанка взе приза "Мисис България Интернешънъл 2022". Победителка в тази категория стана 33-годишната Мани Вартан. Конкурсът се проведе в София, а организатор и собственик на правата на конкурса за България е Меги Савова.

В надпреварата участваха 300 кандидатки, като в два кръга те първо бяха редуцирани до 30, а след това бяха определени 15 финалистки. Мисис България Интернешънъл ще представлява страната ни на международен конкурс, който ще се проведе през следващите месеци.

Мани Вартан е завършила Езикова гимназия "Иван Вазов" в Пловдив. Владее пет езика освен българския - арменски, английски, испански, руски и турски. Висшето си образование завършва в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" - Бакалавър по Българска филология и Магистър по Психология на управлението. Обича пътешествията и книгите. В младежките си години тя за кратко е модел в две модни агенции - МА Маринела Пловдив и МА Визаж, като става носителка на приз Мис Синева Свети Влас.

Мани Вартан е омъжена от 2016 година. Има 5-годишна дъщеря Елизабет, която носи в себе си голям музикален талант и е носителка на 17 приза от Национални и международни конкурси и фестивали поп и джаз пеене.

Свързани статии (по етикет)

Main Menu