Печат на тази страница

Легендите от Jethro Tull приключиха работата по записите на своя 23-ти студиен албум

19 Ное 2022 13:02
Иън Андерсън, Jethro Tull Иън Андерсън, Jethro Tull Plovdivskinovini.bg

Jethro Tull приключиха работата по записите на своя 23-ти студиен албум, след като по-рано тази година се появи „The Zealot Gene“ - първият им албум от две десетилетия.

„Поставяхме финалните щрихи върху обложката на на албума и приключихме записа и смесването преди няколко седмици. Поради обичайното дълго чакане за печат и производство на винил, официалното представяне ще е през пролетта на 2023 г., но през следващите седмици и месеци ще чуете повече за записа и различните формати, които ще бъдат налични", заяви лидерът на групата Йън Андерсън.

 

"Надявам се, че концепцията и темите ще ви харесат, когато съм готов ще ви разкажа повече. Беше дълга и трудна работа да се запише материалът по време на забързания график на турне през последните месеци. Написах основните теми и текстове през януари тази година и изпратих първите демота на групата през февруари и март, подобно на The Zealot Gene през 2017 г. Повечето от записите се състояха през юни и август, а стерео смесването - през септември", допълни Андерсън.

Jethro Tull продължават изявите на живо тази година с концерти в континентална Европа, преди да се върнат в Обединеното кралство за годишните си коледни концерти.

„The Zealot Gene“, издаден през януари 2022 г., беше 22-ият студиен албум на Jethro Tull и спечели одобрението на критиката навсякъде. Достигайки #9 в класациите за албуми в Обединеното кралство, постижение, което групата не е достигала от 1972 г., тя също така дебютира на #4 в Германия, #3 в Швейцария, #5 в Австрия, #8 във Финландия, както и в топ 10 в класациите за албуми в САЩ, класациите за текущи албуми и класациите за рок албуми. С повече от 30 албума и продажби от над 50 милиона, Jethro Tull са една от най-успешните рок групи на всички времена с каталог, който съдържа класики, които все още отекват и до днес.

Групата в момента се състои от:

Иън Андерсън - флейта, акустична китара, хармоника, вокали
Дейвид Гудиър - бас китара
Джон О’Хара – пиано, клавишни и акордеон
Скот Хамънд – барабани.
Джо Париш-Джеймс – китара

Легендите от Jethro Tull приключиха работата по записите на своя 23-ти студиен албум - 2

Свързани статии (по етикет)

Main Menu